Hudba a film

Adam Ďurica prichádza s Predpoveďou počasia

"Nová skladba znie veľmi moderne – má veľmi moderný sound."

TASR, 18. júla 2015 12:00
Adam Ďurica. Foto: youtube.com
Adam Ďurica, autor úspešných skladieb Neľutujem, Mandolína a Láska-Veda, prichádza s novým singlom. Pieseň sa volá Predpoveď počasia a je ďalšou ochutnávkou z nového albumu Mandolína, ktorý predstaví aj naživo na svojom jesennom turné.

Adam Ďurica vydal 19. júna svoj tretí radový album, ktorý obsahuje 12 silných popových skladieb. Medzi ne patrí aj jeho nový singel s názvom Predpoveď počasia. "Je to veľmi špecifická pieseň so silnou náladou. Na albume si ju poslucháči hneď všimnú. Hudobne je to taká pohodovka. Obsahovo je vlastne o nás všetkých, pretože v nej opisujem nálady, pocity a stavy, ktoré každý z nás väčšinou dobre pozná. A tieto nálady sú prirovnávané k počasiu," predstavil pre médiá nový singel spevák.

Vznikla počas rannej kávy


O text piesne sa postaral už klasicky Vlado Krausz, ktorý okrem piesne Víla je autorom textov všetkých skladieb na albume Mandolína. "Predpoveď počasia vznikla veľmi spontánne, keď som čítal voľné texty od Vlada. Hneď ako som narazil na text o počasí, som chytil do rúk gitaru a hudba bola za päť minút na svete. Samozrejme, len taká ta prvotná, moja demo hudba. Všetko sa to udialo počas rannej kávy, kedy som sa nikam neponáhľal," dodal Adam k vzniku piesne.

Nová skladba znie veľmi moderne – má veľmi moderný sound. Okrem príjemnej melódie, pieseň obsahuje niekoľko podmanivých zvukov, pri ktorých poslucháč okamžite zbystrí svoju pozornosť. O tieto zvuky i o celkovú produkciu sa postaral opäť Peter "Ďuďo" Dudák zo skupiny Hex.



"V Predpovedi dostal Ďuďo svoj priestor, ktorý nám obom vyhovuje. Ja som mu poslal také jednoduché demo, ktoré som zložil na loopri, kde bola základná gitara, vyhrávka a rytmus. No a Ďuďo, tak ako aj v predošlých piesňach, sa postaral o ten moderný sound. Myslím, že sa to páči aj ľuďom, keď to máme takto rozdelené," doplnil Adam.

Aktuálny singel Predpoveď počasia zaznie aj na Adamovom jesennom turné, počas ktorého sa spevák predstaví v desiatich slovenských mestách. Vstupenky na Mandolína Tour sú už v predaji a fanúšikovia si ich môžu kúpiť v sieti Predpredaj.sk. TASR informovala PR manažérka spoločnosti Universal Music Dominika Dirgasová.

ODPORÚČAME AJ:
Serena Williamsová si zahrá vo filme Pixels
Kristína prichádza s klipom k pesničke Ta Ne
Ibrahim Maiga je späť, spoločne s Michalom Chrenkom zdraví Slovensko
Kino novinky týždňa: Nový Terminátor a horor Šibenice
Ringo Starr: Člen štvorice Chrobákov jubiluje

Komentáre