Hudba a film

Kino novinky týždňa: Nový Terminátor a horor Šibenice

"Tento týždeň sa môžete tešiť na viaceré filmové lahôdky."

Tomáš Kušnír, 8. júla 2015 9:00
Ilustračné foto. Foto: csfd.cz

Keď zvieratá snívajú


Severský horor Keď zvieratá snívajú sa vyznačuje nielen pútavým originálnym príbehom a bohato vykreslenými postavami, ale predovšetkým vynikajúcimi výkonmi skúsených i začínajúcich hercov. Ústrednú ženskú postavu stvárnila mladá talentovaná herečka Sonia Suhlová, ktorá si za rolu beštiálnej Márie vyslúžila pochvalu filmových kritikov i nadšené ohlasy divákov. Na adresu režiséra Jonasa Arnbyho, ktorý svoj celovečerný debut uviedol na MFF v Cannes v rámci Týždňa kritiky, filmoví recenzenti tiež nešetrili chválou a uznaním.



Ďaleko od hlučného davu


Bathsheba Everdene je krásna a takisto veľmi tvrdohlavá. A ako veľa slobodomyseľných žien, to ani ona nemá ľahké. Tým skôr, že žije vo viktoriánskom Anglicku v druhej polovici 19.storočia. Bathseba sa v okamihu, keď zdedí usadlosť v panstve Wessex, premení z obyčajného vidieckeho dievčaťa v nezávislú a cieľavedomú statkárku. A to z nej robí lákavú partiu pre to, čomu sa snaží vyhnúť- manželstvo.



Terminator: Genisys


Slávny režisér James Cameron, jeden z prvých divákov filmu Terminator: Genisys, po premietaní prehlásil, že práve videl snímok, ktorý môže byť právom považovaný za tretí diel, jeho predošlých dvoch Terminátorov. Väčší punc kvality ako pochvalu od "otca zakladateľa" filmu získať nemohol. Cameron to povedal aj napriek tomu, že sa Terminator: Genisys s pôvodným príbehom dosť zahráva a dosť zásadne mení pravidla hry.
Budúcnosť je temná. Súdny deň v deväťdesiatych rokoch minulého storočia zlikvidoval polovicu ľudstva a tí, ktorí prežili, sa od tej doby snažia márne vzdorovať počítačovému systému Skynet.



Šibenice


Nový horor z dielne Warner Bros., ktorý sa odohráva na strednej škole. 20 rokov po strašnej nehode počas školských hier sa študenti v pomýlenej snahe rozhodnú uctiť si túto tragédiu - ale čoskoro zistia, že niektoré veci je lepšie nechať na pokoji.



ODPORÚČAME AJ:
Ringo Starr: Člen štvorice Chrobákov jubiluje
Skupina Le Payaco vydáva nový album Dnes je ten deň
Najdrahší obraz sveta je vystavený v Madride
Slovensko sa rozlúčilo s legendárnym hercom Ladislavom Chudíkom
Anna Šišková patrí k najvýraznejším herečkám strednej generácie
Dokument Dior a ja ocenia najmä ľudia milujúci módu

Komentáre