Hudba a film

Kino novinky týždňa: Poďte sa báť so Ženou v čiernom 2

"Zrejme najdesivejšia na celom filme je skutočnosť, že osem evakuovaných detí príde priamo do útočiska ženy v čiernom. Kedykoľvek ju niekto zahliadne, je istá len jediná vec: že zomrie jedno z detí."

Webmagazin.sk, 28. januára 2015 10:00
Foto: Itafilm
Skupina ôsmich školákov, evakuovaných počas druhej svetovej vojny z Londýna, prichádza v sprievode riaditeľky školy Jean Hoggovej (Helen McCrory) a mladej učiteľky Eve Parkinsovej (Phoebe Fox) do takmer opustenej odľahlej dediny Crythin Gifford.

Počas cesty vlakom stretávajú mladého pilota RAF, Harryho Burnstowa (Jeremy Irvine), ktorý sa netají okamžitými sympatiami voči Eve. Namieria si to do spustnutého sídla Eel Marsh, ktoré sa nachádza na ostrove, spojenom s pevninou len úzkym násypom zvaným Cesta deviatich životov, po ktorom je možné prejsť iba počas odlivu. Jedno zo zachránených detí je aj Edward (Oaklee Pendergast), poznamenaný tragickou smrťou matky, ktorú zabila nacistická puma. V snahe nájsť útočisko v Eel Marsh pred hrôzami vojny čoskoro prebudia svojou prítomnosťou k životu zlé sily, ktoré túto starobylú opustenú vilu obývajú už celé desaťročia a z temnoty opäť povstane desivý prízrak ženy v čiernom.

Príbeh hororu Žena v čiernom 2: Anjel smrti mal byť postavený ženskej hlavnej hrdinke, čo bol zásadný rozdiel oproti prvej snímke. „V prípade ženskej protagonistky sa viac držíte toho, čo býva pre tento žáner typické. Vezmite si napríklad filmy ako Tí druhí, Sirotinec alebo Rosemary má dieťatko,“ hovorí producent Ben Holden. Hrdinkou Ženy v čiernom 2: Anjel smrti je Eve, mladá učiteľka, ktorá so skupinou evakuovaných školákov prichádza z Londýna do domu na Eel Marsh, kde sa odohrával dej prvej snímky a kde stále číha duch ženy v čiernom.
Foto: Itafilm

„Keďže sa na ostrove ocitajú deti, všetko je komplikovanejšie,“ podotýka režisér Tom Harper. „Odrazu je v hre omnoho viac. Smrť dieťaťa je jednou z najstrašnejších vecí. Myslím, že v skutočnosti ide o strach zo straty a preto tematicky k obdobiu druhej svetovej vojny dobre zapadá. Symbolizuje des z onej doby.“

Vo filme sa neobjaví žiaden z hercov predchádzajúceho filmu. Tvorcovia tak mali voľnú ruku a mohli začať úplne nanovo, počnúc rolou Eve. Hoci sa Harper nebránil obsadiť do tejto role známu herečku, zoznam mladých herečiek, vhodných pre túto rolu, bol pomerne obmedzený. Nájsť takú, ktorá by sa vyrovnala Danielovi Radcliffeovi, bolo takmer nemožné.



ODPORÚČAME AJ:
Babovřesky 3 kraľujú rebríčku návštevnosti na Slovensku
Malá veľká herečka Zelda Rubinstein sa preslávila ako médium
Tváre Nastassje Kinski ako ich poznáte aj nepoznáte
Poznáte ich podľa zvučky: Sedem seriálov, ktoré si vždy radi pozriete
Očarujúci, charizmatický a sexi, taký je Kevin Costner

Komentáre