Hudba a film

Poznáte ich podľa zvučky: Sedem seriálov, ktoré si vždy radi pozriete

"Už po prvých tónoch viete, čo je v televíznom programe na rade. Každý má svoj obľúbený seriál, na ktorý si vždy nájde čas. Toto sú tie, ktoré zatriasli aj slovenskými domácnosťami."

Marianna Budajova, 23. januára 2015 14:00
Ilustračné foto Foto: screenshot imbd


Pravidelne si sadáte k televízoru a tešíte sa na svoj seriál. Poznáte ho už podľa zvučky. Webmagazín prináša prehľad tých, ktoré ste určite videli, a ktoré v aj v slovenských rodinách zdomácneli.

McGyver


Americký televízny seriál sa nakrúcal v rokoch 1985 - 1992. Hlavný hrdina, ktorého nezabudnuteľne stvárnil Richard Dean Anderson (64), sa stal fenoménom technickej geniality. Agent McGyver plnil tajné misie v rôznych kútoch sveta, divácky najobľúbenejšie boli scény, v ktorých použitím dostupných predmetov riešil technické problémy. Neraz sa tak stalo, že kancelárskou svorkou skartoval jadrovú hlavicu. Dodnes zvyknú ľudia vynaliezavého človeka častovať prívlastkom McGyver.



Baywatch


Seriál, ktorý rozpálil celé generácie. Prvá časť seriálu z prostredia záchranárov z pobrežnej hliadky sa natočila v roku 1989. Červené plavky budú navždy symbolom Baywatchu, ktorý bol zapísaný do Guinessovej knihy rekordov ako najsledovanejší televízny seriál všetkých čias. Synonymom Pobrežnej hliadky sú David Hasselhoff (62) a Pamela Anderson (47).


Dallas


Legendárna americká telenovela z prostredia naftárskej rodiny sa začala natáčať v roku 1978. Sága rodu Ewingovcov poskytuje divákom pohľad do zákulisia rodinného života vlastníkov ropného gigantu Ewing Oil. Tvorcovia už názvom zasadzujú prostredie seriálového deja do ropou napusteného Texasu. V Dallase najviac zarezonoval Larry Hagman (zomrel v roku 2012 vo veku 81 rokov) v úlohe vypočítavého Džejára.


Dva a pol chlapa


Komediálny americký seriál priniesol na televízne obrazovky čerstvý vietor. Prvú časť Dva a pol chlapa natočili v roku 2003. Seriál je o dvoch rozdielnych bratoch, bohatom zhýralom klavírnom skladateľovi reklamných zvučiek Charliem a rozvedenom fyzioterapeutovi Allenovi, ktorý kvôli vysokým alimentom žije u brata a cez víkendy sa stará o syna Jakea. Ten medzičasom pred očami divákov vyrástol a dospel. Charlieho Sheena nahradil v posledných sériách Ashton Kutcher.


Priatelia


Sitkom o partii šiestich priateľov z New Yorku sa začal natáčať pred vyše dvadsiatimi rokmi. Posledná klapka padla v roku 2004, čím sa skompletizovala posledná desiata séria. Celkový počet častí seriálu zastal na úctyhodnom čísle 236. Projekt televíznej spoločnosti Warner Bros stvoril idoly Jennifer Aniston, Courtney Cox, Lisu Kudrow, Matta LeBlanca, Matthewa Perryho a Davida Schwimmera.


Rodina Adamsovcov


Seriál o zvrátenej rodinke sa v jemných náznakoch žánrovo dotýka hororu, no iba vtedy, keď si to vyžaduje situácia, z ktorej má vyústiť komediálny prvok, preto môžeme televízny počin zo šesťdesiatych rokov zaradiť k seriálom, na ktorých sa zabaví celá rodina. Celkovo sa o manželoch Gomezovi a Morticii a ich rodine natočilo 64 polhodinových častí. Ľudia dodnes v karnevalom období čerpajú námety na masky od Adamsovcov, nezabudnuteľný sa stal bratranec Itt, strýko Fester či ruka s menom Vec.


Krok za krokom


Rodinný seriálový klenot televíznej stanice ABC z deväťdesiatych rokov bol postavený na jednoduchej zápletke, ktorá scenáristom postavila výborný odrazový mostík pre naplnenie 160 častí. Televízni diváci sú od začiatku svedkami trampôt, ktoré so sebou prináša život dvoch rozdielnych rodín, ktoré sa musia naučiť žiť pokope v jednom dome. Keď sa Frank Lambert a jeho tri deti nasťahujú k trojdetnej novej mame Carol Fosterovej, začína sa pravá súrodenecká rivalita. Krok za krokom oslavuje rodinu, scény s edukatívnym posolstvom sú neoddeliteľnou súčasťou seriálu.


ODPORÚČAME AJ:
Nekonečná láska: Týchto päť filmov by mal vidieť každý romantik
Vlk z Wall Street Leonardo di Caprio si pripísal štvrtý krížik
Trilógia Hobit by spôsobila fiktívne škody za vyše 670 miliónov eur
Tieto filmy musíte vidieť: V slovenských kinách lámu rekordy
Úžasné filmové triky v novom Draculovi, Darcovi a Labyrinte

Komentáre