Hudba a film

Tieto filmy musíte vidieť: V slovenských kinách lámu rekordy

"Tri novinky, ktoré sa len nedávno dostali do slovenských kín, lámu rekordy návštevnosti. Vyberte sa do kina, oplatí sa."

Webmagazin.sk/TASR, 15. novembra 2014 10:00
Foto: screenshot


Nový český film režiséra Vladimíra Micháleka Rozprávkar zaznamenal úspech počas otváracieho víkendu. Za prvé štyri dni ho v Českej republike videlo 56.561 divákov, čo je len o 823 menej ako otvárací víkend Vejdělkových Nežných vĺn. TASR informoval Igor König z distribučnej spoločnosti Continental film.

Rozprávkar láme rekordy


V tržbách snímka v ČR prekonala aj megahit Interstellar a umiestnila sa na prvom mieste v českej TOP 20. "Celkovo za rok 2014 v hodnotení najlepších otváracích víkendov českých filmov v ČR sa film Rozprávkar umiestnil na 4. mieste, hneď za Svěrákovými Tromi bratmi, Troškovými Babovřeskami a Vejdělkovými Nežnými vlnami," dodal. Michálekov Rozprávkar sa do slovenskej distribúcie dostane už tento štvrtok 13. novembra. V hlavných úlohách novej českej snímky sa predstavia Jiří Macháček, Aňa Geislerová a hviezda svetového modelingu Eva Herzigová.



Interstellar bol ozaj očakávaný


Sci-fi Interstellar, film s prívlastkom najočakávanejší, má za sebou svoju slovenskú premiéru. Projekt scenáristického dua bratov Nolanovcov si počas otváracieho víkendu na Slovensku nenechalo ujsť takmer 31.000 platiacich divákov. TASR informoval Igor König z distribučnej spoločnosti Continental film, ktorá snímku uviedla do kín 6. novembra.

Vizionársky režisér Christopher Nolan (Trilógia Temný rytier, Počiatok, Dokonalý trik) so svojou novinkou prekonal v otváracom víkende všetky svoje doterajšie filmy a na svoje konto si pripísal aj ďalšie prvenstvo. "Za prvý víkend premietania na Slovensku si ho pozrelo najviac divákov a aktuálne sa môže pýšiť označením 'najlepší otvárací víkend hraného filmu' v roku 2014," dodal k sci-fi snímke, v ktorej sa tím výskumníkov odhodlá na najodvážnejšiu misiu v histórii obyvateľov Zeme - vycestuje z našej galaxie s cieľom zistiť, či má ľudstvo budúcnosť medzi hviezdami.



Coltonova cesta do neba


Sfilmovanie svetoznámej knižnej predlohy Nebo nie je výmysel sa dočkalo úspechu aj v slovenských kinách. Film dokázal uspieť v ťažkej konkurencii jesenných titulov a prekvapil zvýšeným záujmom slovenského diváka napriek tomu, že ho nehrali všetky multikiná.

Rovnomenná kniha, podľa ktorej snímku nakrútili, sa stala bestsellerom New York Times, preložili ju do 30 svetových jazykov a na Slovensku si ju kúpilo vyše 30.000 čitateľov. Rozpráva skutočný príbeh štvorročného Coltona, ktorý po ťažkej operácii tvrdí, že bol v nebi, zatiaľ čo lekári bojovali o jeho život.

Svoju neuveriteľnú cestu do neba a naspäť opisuje s detskou úprimnosťou a, navyše, hovorí o veciach, ktoré sa udiali dávno pred jeho narodením. Coltonovi rodičia považujú synove slová spočiatku za výmysel, no postupne sa ich viera v Boha zmení na presvedčenie, že kráľovstvo nebeské naozaj existuje. Snímku Nebo nie je výmysel uviedla do slovenských kín spoločnosť Itafilm 30. októbra.



ODPORÚČAME AJ:
Kino novinky týždňa: Zachráni najodvážnejšia misia v histórii ľudstvo?
Úžasné filmové triky v novom Draculovi, Darcovi a Labyrinte
Kino novinky týždňa: Odhaľte najväčšiu záhadu života
Nekonečná láska: Týchto päť filmov by mal vidieť každý romantik
Sú dlhokrké ženy na svoje obruče hrdé alebo sa ich chcú zbaviť?

Komentáre