Hudba a film

Jaromír Nohavica sa vracia na bratislavské pódiá

"V sprievode Janáčkovej filharmónie Ostrava pod taktovkou Marka Ivanovica uvedie prvý deň Nohavica v slovenskej premiére najväčšie hity v úprave pre spev, gitaru a symfonický orchester."

TASR, 13. apríla 2018 10:00
Český pesničkár Jaromír Nohavica, archívna snímka. Foto: TASR/Andrej Galica
Najznámejší a najúspešnejší český pesničkár Jaromír Nohavica sa vracia na bratislavské pódiá. V Aegon aréne NTC vystúpi 22. júna v sprievode Janáčkovej filharmónie Ostrava. O deň neskôr, 23. júna, sa tu predstaví v klasickej zostave so spoluhráčmi Robertom Kusmierským a Pavlom Plávkom.

Návrat po troch rokoch


Prešli už tri roky, kedy mali bratislavskí fanúšikovia ostravského hudobného barda Jaromíra Nohavicu možnosť vidieť a počuť naživo. Vtedy si pre nich pripravil koncertnú minišnúru a odohral v Bratislave šesť vypredaných koncertov.

"Každý z nich bol v inom priestore, každý z nich bol iný, jedinečný a nezabudnuteľný. A každý, kto aspoň na jednom z nich bol, by si zážitok živého koncertu tohto výnimočného pesničkára a skvelého rozprávača rád zopakoval. Preto sa teším, že opäť prijal naše pozvanie," uviedol pre médiá organizátor koncertu Palo Maruščák z agentúry Dr. Horák.

Premiéra nového programu


V sprievode Janáčkovej filharmónie Ostrava pod taktovkou Marka Ivanovica uvedie prvý deň Nohavica v slovenskej premiére najväčšie hity v úprave pre spev, gitaru a symfonický orchester. Koncert ponúkne zaujímavé hudobné spojenie a mnohé prekvapenia. Nohavica v tejto zostave vystúpil v Česku niekoľkokrát, dokonca s ním vypredal pražskú O2 Arénu. Druhý koncert bude úplne iný. Tentoraz jeho piesne budú znieť v klasickej trojčlennej zostave Nohavica (gitara, spev), Robert Kusmierski (akordeón, piano) a Pavel Plávka (bicie, perkusie).



Žijúca legenda


Jaromír Nohavica je dnes už legendou českého pesničkárstva, ktorá má na hudobnej scéne špecifické postavenie. Debutoval v roku 1988 albumom Darmoděj. Medzi jeho ďalšie významné nahrávky patria albumy V tom roce pitomém (1990), Mikymauzoleum (1993), Divné století (1996), Moje smutné srdce (2000), Babylon (2003) či Ikarus (2008). Z albumu Tak mě tu máš sa v Česku predalo takmer 40.000 kópií. K šesťdesiatke si doprial exkluzívny výber toho najlepšieho z tvorby z poslednej dekády minulého storočia s názvom Tenkrát. Na bratislavských koncertoch zahrá Jaromír Nohavica najväčšie hity Kometa, Ostravo, Ještě mi scházíš či Když mě brali za vojáka, ale aj piesne z nového albumu Poruba, ktorý vyšiel v novembri minulého roka.

Vstupenky na oba koncerty sa predávajú výlučne cez web organizátora koncertu Dr.Horák, kde sú uvedené aj aktuálne informácie. TASR informovala Nora Krchňáková, PR manažérka agentúry NK Factory.

Komentáre