Hudba a film

Štyria známi hudobníci sa spojili v novom projekte Tugriki

"V týchto dňoch sa Tugriki prezentuje debutovým eponymným albumom, ktorý predstaví naživo na koncertnom turné. "

TASR, 3. apríla 2018 10:00
Speváčka Dorota Barová, archívna snímka. Foto: TASR/Dano Veselský
Dorota Barová (Tara Fuki či Aneta Langerová), Ľuboslav Petruška (Chiki liki tu-a, Korben Dallas), Igor 'Ozo' Guttler a Lukáš Fila (obaja Korben Dallas), to je kvarteto výrazných osobností a hudobníkov aj zostava novej česko-slovenskej superkapely Tugriki.

Netradičné videoklipy


V týchto dňoch sa Tugriki prezentuje debutovým eponymným albumom, ktorý predstaví naživo na koncertnom turné. Začne ho 4. apríla v Košiciach, ďalšími mestami budú Prešov (5. 4.), Praha (18. 4.), Ostrava (19. 4.), Banská Bystrica (20. 4.), Bratislava (21. 4.), Brezno (9. 5.) a Brno (10. 5.).

Základom koncertného setlistu bude desať piesní z debutu vrátane úvodných dvoch singlov Sama a V kuchyni, ktoré sa dočkali aj netradičných videoklipov, zostrihaných zo záberov zo starých filmov.



Sudičky v akcii


Český krst albumu sa uskutoční 18. apríla v pražskom klube Jazz Dock, kde sa v úlohe krstnej mamy predstaví Aneta Langerová. Slovenský krst albumu je naplánovaný na 21. apríla v bratislavskej Novej Cvernovke, kde spoločne s Tugriki album pokrstí frontman kapely Korben Dallas Juraj Benetin.

„Zažívame pocity ženy, ktorá zistí, že je tehotná, až keď je v šiestom mesiaci tehotenstva. Je to radosť, prekvapenie, dojatie a pocit, že to všetko zbehlo rýchlo. Máme hrubý plán, kde budeme spať a kde prebehne krst. Ale všetko ostatné je otvorené. Veľmi sa tešíme na turné a na spätnú väzbu k albumu. Tieto dve veci v mnohom odhalia, čo ďalšie pre nás majú sudičky v pláne,“ komentuje nová kapela svoje aktuálne rozpoloženie a poukazuje okrem iného na fakt, ako rýchlo a prirodzene vlastne celý projekt vznikol. Od momentu, kedy sa Tugriki prvýkrát stretli spolu v štúdiu, ubehol len necelý polrok.



Štyri domovy


Na koncerte zaznie tiež pár coverov skladieb našich domovských kapiel. "Snažili sme sa nájsť také, ktoré nie sú tak obohraté a v Tugriki by mohli nájsť svoj adoptívny domov,“ prezrádzajú Tugriki a k samotnému výberu koncertných zastávok dodávajú: „Naša kapela má až štyri domovské mestá - Prahu, Bratislavu, Banskú Bystricu a Prešov. A hrať doma je vždy niečim zvláštne. V Košiciach, kde sa uskutoční prvý koncert celého turné, zase absolvujeme svetovú premiéru, čo bude tiež nezabudnuteľné. Tešíme sa ale na každý z koncertov, vybrali sme mestá, kde sa cítime dobre.“

Informáciu pre TASR poskytla PR manažérka Linda Vallová.

Komentáre