Hudba a film

Kapela 30 Seconds to Mars predstaví v Bratislave nový album

"America je album, ktorý nemá len jeden booklet, naopak, má ich mnoho. Sú na nich slová, ktoré charakterizujú obsah albumu."

TASR, 12. apríla 2018 9:00
Skupina 30 Seconds to Mars sa v roku 2014 predstavila aj na slovenskom Topfeste. Foto: TASR/Branislav Račko
Slovensko navštívi rocková kapela Thirty Seconds to Mars. Jej najväčšie hity vrátane noviniek z albumu America, ktorý práve vychádza, zaznejú na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave 31. augusta.

Odpoveď na Trumpa


Piaty štúdiový album kapely uzrie svetlo sveta päť rokov po ostatnom vydanom. Podobne ako predchádzajúci album Love, Lust, Faith and Dreams aj America sa ponesie v duchu alternatívnej rockovej muziky. Singlom Walk on Water reagoval frontman kapely Jared Leto na zvolenie Donalda Trumpa za prezidenta USA a jeho protiimigrantskú politiku. Leto sa vyjadril, že Amerika je krajina prisťahovalcov a všetkých víta s otvorenou náručou a srdcom.



Špeciálny booklet


Blížiace sa vydanie nového albumu avizovala kapela vo februári tohto roka. K jeho obsahu aj dizajnu opäť výrazne prispel Jared Leto. America je album, ktorý nemá len jeden booklet, naopak, má ich mnoho. Sú na nich slová, ktoré charakterizujú obsah albumu. A nielen to. Jared dal dokonca šancu fanúšikom, aby si objednali album s bookletom, na ktorom budú ich vlastné slová.

"Tieto zoznamy slov môžu pobaviť aj provokovať. No ako celok dávajú zmysel kultúre, ktorej sme súčasťou a dobe, v ktorej žijeme," hovorí Jared Leto.



Rekordéri


Hudobní kritici prirovnávajú Thirty Seconds to Mars k Floydom, The Cure, ale aj U2. Okrem mnohých hudobných ocenení získali aj zápis do Guinnessovej knihy rekordov za najdlhšie trvajúcu koncertnú šnúru, keď počas dvoch rokov odohrali 309 koncertov. Počas tohto obdobia vystúpili v 60 krajinách na piatich kontinentoch.

TASR informovala Lucia Šuková, PR manažérka agentúry Vivien, ktorá kapelu na Slovensko prináša.

Komentáre