Hudba a film

Depeche Mode vyrážajú na Global Spirit Tour

"Dave Gahan, Martin Gore a Andy Fletcher budú v rámci Global Spirit Tour hrať pre viac ako 1,5 milióna fanúšikov v 32 mestách a 21 krajinách naprieč Európou. "

TASR, 16. októbra 2016 9:00
Na archívnej snímke spevák Dave Gahan z britskej skupiny Depeche Mode vystupuje počas ich koncertu v rámci The Delta Machine Tour 2014. Foto: TASR/AP
Depeche Mode, jedna z najvplyvnejších kapiel modernej hudby, ohlásila v talianskom Miláne svetové turné - Global Spirit Tour, ktoré štartuje v máji 2017. V sobotu si môžu Ich novú šou užiť fanúšikovia v Bratislave na futbalovom štadióne Pasienky. Počas koncertu kapela odohrá aj skladby z nového štúdiového albumu, ktorý pripravuje na vydanie začiatkom roka.

Dave Gahan, Martin Gore a Andy Fletcher budú v rámci Global Spirit Tour hrať pre viac ako 1,5 milióna fanúšikov v 32 mestách a 21 krajinách naprieč Európou. Popri Paríži, Berlíne, Miláne či Moskve Depeche Mode opäť zavítajú aj do Bratislavy. Vstupenky budú v predaji od piatka 21. októbra.

Po európskych koncertoch sa skupina Depeche Mode v druhej polovici roka 2017 v rámci Global Spirit Tour presunie do Ameriky. Global Spirit Tour je 18. turné Depeche Mode, kapela sa vracia na koncertné pódiá po dlhých štyroch rokoch. Poslednú šnúru Delta Machine Tour navštívilo 2,5 milióna fanúšikov a všetky koncerty boli vypredané. Bolo to jedno z najlepších a najpredávanejších turné roku 2013. V rámci Global Spirit Tour kapela pokračuje vo svojom charitatívnom partnerstve so švajčiarskym výrobcom hodiniek Hublot. Výťažok z predaja lístkov poputuje na charitu zaoberajúcu sa zabezpečovaním pitnej vody v lokalitách, kde je jej nedostatok.

Hoci skupina predala viac ako 100 miliónov albumov a hrala pred viac ako 30 miliónmi fanúšikov na celom svete, Depeche Mode odmieta poľaviť v práci a uspokojiť sa so statusom legendy inšpirujúcej nespočetné množstvo kolegov z brandže. Nestačia jej kritiky považujúce ich za stále žiariace hviezdy, ktoré sú čím ďalej, tým výraznejšie. Depeche Mode sú pripravení pokračovať v tvorbe hudobnej histórie a chcú naďalej dosahovať úspechy a pozitívne hodnotenia kritikov.

TASR informovala Lucia Šuková, PR manažérka spoločnosti Vivien, ktorá kapelu na Slovensko prináša.



ODPORÚČAME AJ:
Polovičná šanca na prežitie a výlet bez cieľa. V novom filme 5 October
Peter Cmorik oslavuje 10 rokov na scéne, pripravuje turné aj album
VIDEO: Rolling Stones hviezdili na jednom pódiu s Dylanom a McCartneym
Na koncerte Lýra 50 zaznie aj duet H. Vondráčkovej a M. Dvorského

Komentáre