Hudba a film

VIDEO: Rolling Stones hviezdili na jednom pódiu s Dylanom a McCartneym

"Starý dobrý Rolling Stones spoločne s Dylanom opäť raz ukázali, čo v nich je, a prečo patria medzi hudobníkov, ktorých mená sa zapísali do histórie po niekoľko generácií."

TASR, 11. októbra 2016 9:00
Na snímke členovia britskej legendárnej skupiny The Rolling Stones, zľava Ron Wood a spevák Mick Jagger vystupujú na otváracom koncerte trojdňového festivalu Desert Trip 2016 v Empire Polo Club v Indio v Kalifornii v noci na 8. októbra 2016. Foto: TASR/AP
Kedysi bolo takmer nemožné dostať na rovnaké pódium v ten istý večer hviezdy ako Beatles, Rolling Stones či Boba Dylana. To, čo však bolo v minulosti nemožné sa minulý víkend podľa portálu rollingstone.com stalo skutočnosťou.

Trojdňový hudobný festival Desert Trip v južnej Kalifornii priniesol totiž tento piatok hudobným fanúšikom nepredstaviteľný zážitok. Starý dobrý Rolling Stones spoločne s Dylanom opäť raz ukázali, čo v nich je, a prečo patria medzi hudobníkov, ktorých mená sa zapísali do histórie po niekoľko generácií.

Celú šou otvorili starou dobrou skladbou "Start Me Up", pri ktorej svoje gitarové grify predviedli hlavne teraz už sivovlasý Keith Richards a Ron Wood. Hneď nato nasledovalo osobitné prevedenie "You Got Me Rocking," pri ktorom Mick Jagger využil svoj ešte stále silný hlas a naozajstné pohyby atléta.
Na snímke členovia britskej legendárnej skupiny The Rolling Stones, zľava bubeník Charlie Watts a gitarista Keith Richards vystupujú na otváracom koncerte trojdňového festivalu Desert Trip 2016 v Empire Polo Club v Indio v Kalifornii. Foto: TASR/AP


Okrem iného však nezabudol spomenúť ich vychádzajúci album s názvom Blue & Lonesome, plný blues verzií, ktorý vznikol pri nahrávaní nových skladieb v Londýne aj preto, že blues bol vždy veľkou múzou Rolling Stones. Inšpirovali sa ním aj pri prekvapivom prevedení cover verzie od Beatles "Come Together", ktorú Mick Jagger uviedol slovami:"Asi sa vám to bude zdať divné, no v nasledujúcich minútach zahráme cover verziu skladby od skupiny, ktorá vám je možno známa. Skúsime na začiatok zahrať niekoľko tónov, možno si spomeniete." Blues verzia skladby nakoniec zožala obrovský úspech, hlavne vďaka gitarovému sólu Ronnieho Wooda a Keitha Richardsa.


Festival pokračoval sobotňajším programom, v ktorom sa prestavil i Paul McCartney a Neil Young. Paul sa počas vystúpenia naučil zopár dôležitých vecí i o svojich fanúšikoch, ktorých v hľadisku nebolo málo. Dokopy 70 000 ľudí sa v sobotu večer prišlo pozrieť na túto hudobnú legendu, či už kvôli jeho začiatkom v skupine Beatles alebo dravej sólo kariére.

McCartney doprial svojim priaznivcom skladbu "A Day in the Life" a po prvýkrát naživo i "Why Don't We Do It in the Road?". Počas celého koncertu sa snažil hudobne spojiť nielen s tými, ktorí cestujú kilometre, aby ho videli, ale i stými, ktorí sa prišli len tak zabaviť.

O úspešné zavŕšenie festivalu sa dnes svojím vystúpením postará Who a Roger Waters. Je zrejmé, že toto podujatie je oslavou nezabudnuteľných hudobných legiend, ktoré svojou tvorbou ovplyvnili hneď niekoľko generácií. Sám Jagger zažartoval: "Dnes si nebudeme robiť žarty z veku, áno? Vitajte v domove dôchodcov anglických hudobných džentlmenov." Svojím vystúpení však dokázali, že talent od veku absolútne nezávisí.

ODPORÚČAME TIEŽ:
PRACHAŘ: Primitívna hudba, čo sa hrá v rádiách, je pre deti
Tomáš Klus po ročnej prestávke opäť koncertuje a mieri aj na Slovensko
Na koncerte Lýra 50 zaznie aj duet H. Vondráčkovej a M. Dvorského
Kreslená rozprávka Leví kráľ sa čoskoro dočká hranej verzie

Komentáre