Cestovanie

VIDEO: Alkohol vám môže skomplikovať odlet na dovolenku

"Meškanie, alkohol alebo agresivita môžu spôsobiť, že neodletíte na dovolenku, a zároveň nemáte nárok na vrátenie ceny letenky. Pozor treba dávať aj na tzv. boarding."

TASR, 17. júla 2016 10:00
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP
Ak máte na letenke uvedený čas odletu napríklad 14:00, optimálny príchod na letisko si naplánujte dve hodiny vopred. Čas odletu totiž nekorešponduje s časom, kedy sa máte dostaviť na nástup do lietadla. Tzv. boarding začína približne hodinu pred plánovaným odletom, ale končí sa 20 minút pred ním.

„Systémy sa totižto uzatvárajú 20 minút pred odletom. Môže sa stať, že ešte stále vidí cestujúcich pri nástupovej bráne, ale, žiaľ, ak je systém už uzatvorený, tak nemôže odletieť,“ dodáva Veronika Ševčíková, hovorkyňa Letiska M. R. Štefánika v Bratislave.

Na palubu lietadla sa cestujúci nedostane ani v prípade, ak letiskový personál vyhodnotí, že je pod vplyvom alkoholu. Gradujúci účinok alkoholických nápojov alebo iných omamných látok je totiž považovaný za potenciálne riziko. Z prepravy môže byť vylúčený aj agresívny cestujúci. Meškanie, alkohol alebo agresivita môžu spôsobiť, že neodletíte na dovolenku a zároveň nemáte nárok na vrátenie ceny letenky.



ODPORÚČAME AJ:
Skanzen pochádza zo Švédska, kde zriadili prvý v roku 1891
Do Angkor Vat v Kambodži vás pustia len vhodne oblečených
Poznávacie výlety nie sú pre každého. Na toto sa pripravte
UNIKÁTNY VLAKOVÝ VIDEOPROJEKT: Z tratí do elektrického rušňa 362

Komentáre