Cestovanie

Do Angkor Vat v Kambodži vás pustia len vhodne oblečených

"Angkor ročne navštívi približne 2,1 milióna zahraničných turistov. Je jedným z najvýznamnejších archeologických nálezísk v juhovýchodnej Ázii."

TASR, 11. júla 2016 9:00
Na archívnej snímke z 20. marca 2015 slávny chrámový klmplex Angkor Vat v kambodžskej provincii Siem Reap. Foto: TASR/AP
Slávny chrámový komplex Angkor Vat na severozápade Kambodže bude môcť navštíviť len turista vo vhodnom oblečení. Informovali o tom kambodžské úrady, ktoré počínajúc 4. augustom umožnia návštevu len primerane oblečeným turistom.

Návštevníci z Kambodže i zo zahraničia budú musieť mať oblečené nohavice alebo sukne s dĺžkou pod kolená a zahalené plecia.

Nevhodne oblečení ľudia sa budú musieť doobliecť alebo prezliecť, prípadne nebudú do chrámového komplexu vpustení.

Ako dôvod nového opatrenia kambodžské úrady uviedli, že návšteva Angkor Vatu v málo decentnom oblečení je prejavom neúcty k posvätnosti tohto miesta.

Angkor ročne navštívi približne 2,1 milióna zahraničných turistov. Je jedným z najvýznamnejších archeologických nálezísk v juhovýchodnej Ázii.

V období od 9.-15. storočia n.l. bol Angor Vat hlavným sídlom kmérskej ríše a z tých čias sa tam zachovalo množstvo pamiatok. V roku 2007 bolo pomocou družicových snímok i iných technických metód zistené, že v predindustriálnom období išlo pravdepodobne o najväčšie mesto na svete.

Angkor leží v kambodžskej provincii Siem Reap a jeho názov je odvodený zo staroindického výrazu nagara-, "mesto". V roku 1992 bol zapísaný na zozname svetového dedičstva UNESCO.

ODPORÚČAME AJ:
Poznávacie výlety nie sú pre každého. Na toto sa pripravte
Trópy treba pri výbere dovolenky s malými deťmi zvážiť
Chystáte sa dovolenkovať v Splite? Na toto si dajte pozor
V zahraničí plaťte najmä kartou. Veľká hotovosť prináša riziko

Komentáre