Cestovanie

Najvyhľadávanejšie mesto na prácu? Cudzinci mieria do Londýna

"Kam za prácou do zahraničia? Každý šiesty opýtaný sníva o teplom miestečku v kráľovskom meste."

Romana Juhásová, 9. októbra 2014 6:00
Ilustračné foto (Londýn) Foto: TASR/AP Photo


Londýn je najvyhľadávanejšou metropolou sveta, pokiaľ ide o pracovné príležitosti. Dokázal to prieskum, ktorý zorganizovala spoločnosť Boston Consulting Group spolu s medzinárodnými náborovými internetovými stránkami. Zanechal za sebou aj New York a Paríž.

Prieskum pod názvom Decoding Global Talent oslovil viac ako 200-tisíc obyvateľov zo 189 krajín sveta s cieľom preskúmať oblasť práce v zahraničí. Ako zistil, dvaja z troch opýtaných by sa bez váhania presťahovalo za prácou, či už kvôli nestabilnej domácej politickej situácii, pre zlepšenie ekonomického zázemia, alebo kvôli vzrušujúcemu dobrodružstvu.

Pestré kráľovské mesto


Až šestnásť percent opýtaných si pre svoje pôsobenie vybralo britskú metropolu. Presvedčila ich zdravá ekonomika, ako aj atraktívne prostredie. V multikultúrnom Londýne žijú viac ako tri milióny ľudí narodených v cudzine.

Hneď na druhej priečke najobľúbenejších miest pre zamestnanie sa ocitol nemenej pestrý New York, tretiu obsadil francúzsky Paríž. Prieskum berie do úvahy aj miesta zamerané na konkrétny priemysel, bankári smerujú do Zürichu, nádejní herci a herečky hľadajú šťastie v Los Angeles. Celkovo sa najčastejšie sťahujú zamestnanci pracujúci s technológiou.

Pokiaľ ale ide o krajiny, najintenzívnejší prúd migrantov smeruje do Spojených štátov, obľúbená je aj Veľká Británia, ale i neanglicky hovoriace Nemecko, Švajčiarsko a Francúzsko.

1. Londýn
2. New York City
3. Paríž
4. Sydney
5. Madrid
6. Berlín
7. Barcelona
8. Toronto
9. Singapur
10. Rím

ĎALŠIE ČLÁNKY:


Štýl či pohroma? Po Londýne jazdí Mercedes s miliónom drahých kameňov
VIDEO: Neuveriteľné podmienky, v ktorých žijú deti
Ako jedna svadba pobláznila celý svet
OBRAZOM: Ako sa bývalé kúpele premenili na party galériu
VIDEO: Z malého kulturistu je hviezda internetu
Odvrátená strana rajského ostrova: Maledivy pretekajú odpadkami

Komentáre