Cestovanie

Úžasné letisko Changi: Vyrastie v ňom les s vodopádom

"Letisko destináciou samou o sebe? Singapurské supermoderné Changi skrýva radu atrakcií, najnovšie k nim pribudne les s vodopádom. "

Romana Juhásová, 2. januára 2015 8:00
Letisko Changi. Ilustračné foto. Foto: wikipedia


Changi v Singapure, viacnásobne ocenené ako naj letisko sveta, čakajú ďalšie vylepšenia. Od decembra v ňom rastie nový terminál pod hlavičkou projektu Jewel, teda v preklade klenot.

Ohúri množstvom zelene a najväčším interiérovým umelým vodopádom týčiacim sa do výšky štyridsať metrov. Po zotmení bude zurčanie vody sprevádzať špeciálna zvuková a svetelná šou. Vodopád obklopí päťposchodový park, "údolie lesov" s pôvodnými stromami, kríkmi a rastlinami s vychádzkovými chodníkmi.

Oddychová zóna bude oázou pre unavených cestovateľov. "Chceli sme vytvoriť priestor, ktorý aktivity tradične vykonávané vonku v prírode prenesie do interiéru," povedal hovorca letiska Robin Goh pre spravodajstvo CNN.

V desaťposchodovom terminále nebudú chýbať ani luxusné butiky a reštaurácie, ako aj hotel s viac ako sto izbami. Stavba by mala byť dokončená v roku 2018, stojí za ňou uznávaný kandsko-izraelský architekt Moshe Safdie.
Letisko Changi. Ilustračné foto. Foto: changiairport.com


Nový terminál rozšíri už existujúcu radu zaujímavých a užitočných atrakcií, ktorými si cestujúci na letisku krátia chvíľu čakania na svoj let. Môžu tak urobiť v niekoľkých oddychových zónach, v malých kinách, v bazéne, či na masáži, alebo prechádzkou po záhrade s tisícom druhov motýľov. Vzhľadom na početné lákavé služby sa nemožno čudovať tomu, že ide o najobľúbenejšie letisko na svete, na ktorom túži pristáť nejeden zmorený pocestný.

Changi je jedným z najväčších letísk sveta a druhým najrozsiahlejším v Ázii. Prevádzkuje viac ako sto leteckých spoločností a ročne ním preletia desiatky miliónov pasažierov. V čase budovania bolo jedným z najväčších projektov v Singapure. Pýši sa aj dokonalou čistotou a božským pohodlím.

Všetko nasvedčuje tomu, že Changi v skutočnosti vylepšenie ani nepotrebuje. Ako ale zdôvodňuje hovorca Goh, neustále inovácie sú dôležité kvôli zvyšujúcej sa konkurencii vo svete.

ODPORÚČAME AJ:
Ráno v Tokiu? Začnite deň na bláznivom rybom trhu Tsujiki
Bezplatná cesta okolo sveta? Stačilo mať správne meno a byť ženou
Ľadová atmosféra Paríža, Londýna a New Yorku dýcha romantikou
India dokáže byť magická a krásna. Zabudnite na špinu a choroby
NETRADIČNÝ MARATÓN: Trúfnete si na 1665 schodov?

Komentáre