Cestovanie

Hotely v Paríži: Zaplaťte, koľko chcete, vyzývajú ich majitelia

"Zdala sa vám niekedy cena za izbu a servis v hoteli neprimeraná? V Paríži teraz zaplatíte iba toľko, koľko uznáte za vhodné. Podľa spokojnosti, vlastného svedomia a vedomia. "

Romana Juhásová, 24. júla 2014 14:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo


Paríž, neblaho preslávený nedostatkami v oblasti služieb, počas tohtoročnej vrcholnej sezóny ponúka turistom jedinečnú možnosť – určiť si cenu za izbu v hoteli podľa seba. Experiment odštartovalo päť hotelov hlavného mesta tento pondelok, 21. júla. Háčik spočíva vo veľmi krátkom trvaní, skutočne last-minute ponuka je aktuálna iba do 10. augusta.

Hostia zostavia vlastný účet na základe spokojnosti so službami hotela, bez akýchkoľvek limitov. Podľa autora myšlienky a majiteľa hotela Tour d'Auvergne, Aldrica Duvala, ide vlastne o pátranie po primeranej cene, ktorá by zodpovedala spokojnosti na strany zákazníka, i zamestnancov. "Snažíme sa zistiť, čo si o nás hostia myslia a koľko sú pripravení zaplatiť," vysvetlil. Na konci pobytu vyplnia dotazník, kde finančné ohodnotenie zdôvodnia.

Základom je dôvera


Snáď každému prídu na rozum skúpi návštevníci, ktorí by mohli ponuku nepekne zneužiť. Majiteľ Grand Hotel Français, Si-Zyad Si Hochine, uznáva riziko, no neférových odmien sa neobáva. Ako povedal pre francúzsky spravodajský portál The Local, dôveruje klientom, ako aj kvalite hotelových služieb. Naopak sa rád nechá príjemne prekvapiť vyšším zárobkom.

Koncept je len krátkodobého trvania, jeho ustálenie sa do budúcnosti nepredpokladá. Turisti, ktorých experiment zaujal a láka ich stať sa jeho súčasťou, si izbu v zapojených hoteloch rezervujú cez stránku "Payez ce que vous voulez", teda v preklade, zaplaťte, koľko chcete. Na výber majú ubytovacie zariadenia o kvalite troch a štyroch hviezdičiek.

ĎALŠIE ČLÁNKY:


Dovolenkujete v betónovej džungli? Oázu nájdete na mestských plážach
Thajsko, krajina úsmevov, ktorá splní sen každého cestovateľa
Hriešne Thajsko ponúka krásne pláže aj nákupný raj
Chorvátsky ostrov Lastovo ponúka meter pôdy len za jeden cent
Tajomná Severná Kórea láka turistov. Čo im môže ponúknuť?
Vitajte v super ekologickom rezorte, v raji najznámejšieho Kmotra
Prejdite sa nočným Marseille, všetko čo potrebujete, je počítač

Komentáre