Cestovanie

Vitajte v super ekologickom rezorte, v raji najznámejšieho Kmotra

"Nechajte sa previesť jedným z najekologickejších rezortov na svete! Rajom, ktorý pre seba objavil Marlon Brando."

, 30. apríla 2014 6:00
Marlon Brando na pozadí ostrova Onetahi. Foto: Fotokoláž: Webmagazin.Teraz.sk


Je málo tých, ktorým meno Marlon Brando nepovie absolútne nič. Každému filmovému fajnšmekrovi zasvieti kontrolka a hneď vie, že ide o jedného z najväčších filmových hercov 20. storočia. Jeho herecký štýl, kombinovaný s jeho osobnosťou, mal veľký vplyv na generáciu hercov ako James Dean, Paul Newman, Robert De Niro, Al Pacino či Johnny Depp.

Málokto však pozná jeho súkromný ostrov, ktorý si filmová legenda kúpila v roku 1967. Práve ostrov Onetahi v súostroví Teti'aroa, vo Francúzskej Polynézii je ten, ktorý sa stal pre herca útekom z reality do raja na viac ako 30 rokov.

Keď Brando v roku 1960 natáčal film "Vzbura na lodi Bounty", hľadal vhodnú lokáciu pre snímky. Lietadlom prešiel celý Pacifik, až nakoniec sa film natočil na Tahiti a v Moorea. No pri hľadaní objavil raj menom Teti'aroa, kam vzbúrenci z Bounty v 18. storočí v skutočnosti utiekli.

Luxusná obývacia izba v rezorte Brando s výhľadom na oceán. Foto: tim-mckenna.com


Zo vzduchu videl zhluk malých ostrovčekov popretkávaných malými atolmi a nebovo modrou lagúnou. Keď však zletel dole, ocitol sa v raji. Bol to úplne iný svet. Bola to láska na prvý pohľad. Na ostrove Onetahi si vybudoval svoje kráľovstvo bez toho, aby zasahoval do koloritu a chodu krajiny. Na stavbu príbytkov aj jednoduchého hotela, ktorý tam vyrástol, používal čisto prírodné materiály, ktoré sa nachádzali na ostrove. Umývadlá boli vyrobené z obrích mušlí. Na celý projekt si prizval odborníkov a environmentalistov, ktorí posúdili, či stavba neublíži prírode.

Ak sa nevyberiete na ostrov sami, pozrite si ho aspoň virtuálne!




Desať rokov po hercovej smrti vyrástol na ostrove super rezort



Desať rokov po hercovej smrti na ostrove vznikol nový super luxusný rezort pre bohatých - Rezort Brando. Tu sa zrejme každý zastaví a povie, "skončilo sa s ochranou, na rad prídu ťažké stroje, ktoré zničia aj to posledné krásne, čo na svete ostalo." Projektanti však sľubujú, že pôvodná myšlienka a filozofia ostanú zachované. Garantujú, že návštevníci budú mať zážitok, na ktorý nezabudnú. Rovnako ako herec, aj oni plánujú využiť na výstavbu miestne materiály a obnoviteľné zdroje energie ako solárna energia alebo kokosový olej. Klimatizácia bude fungovať na báze morského prúdu.

Pláž na ostrove Onetahi lemujú luxusné vily postavené z miestnych materiálov a z obnoviteľných zdrojov. Foto: tim-mckenna.com


Klienti sa budú môcť ubytovať v 35 vilách na okraji pláže, ktorá lemuje ostrov Onetahi. Chaty budú rovnaké, ako pôvodné, z miestneho dreva a palmových listov. Na rozdiel od originálu, každá z nich však bude mať vlastné malé vonkajšie bazény a terasy pre odpočinok.

Služby iba pre horných desať



Tvorcovia nového projektu neplánujú k ostrovu zaviesť žiadne špeciálne dopravné trasy, do rezortu sa klient dostane iba súkromným lietadlom - lez z Tahiti na ostrov trvá asi 20 minút. Chcú tak zabezpečiť vyššiu ochranu raja na zemi, čo bola v podstate aj myšlienka Marlona Branda, keď prišiel na ostrov prvýkrát. Rezort sa nachádza na ostrove, ktorý obklopuje tri míle široká lagúna. Celá nehnuteľnosť je v súkromnom vlastníctve.

Každá vila na ostrove Onetahi je vybavená priestrannou terasou a malým bazénom. Foto: tim-mckenna.com


Kto do rezortu zavíta, musí rátať s tým, že to nebude o veľkých párty a preplnených nákupných centrách, ale o relaxe, spoznávaní samého seba a o uvedomení si toho, že takýchto svetov je čoraz menej.

Na záver nemôže chýbať to najpodstatnejšie a to cena pobytu. Rezort bude otvorený od júla tohto roka. Uvádzacia cena od júla do septembra je 2500 až 3000 eur na noc a osobu, all-inclusive. V balíku sú zahrnuté aj denné kúpeľné procedúry a výlety. Ak túto akciu prešvihnete, budete si musieť za služby priplatiť. Pevne stanovené ceny sa budú hýbať okolo 4000 eur na osobu a noc. Ak si myslíte, že toto zaplatí iba šialenec, tak sa mýlite. Už teraz sú termíny na júl až september vybookované.

Komentáre