Cestovanie

Skvelé zážitky môžete získať aj počas trávenia chvíľ na internete

"Vyberte sa na výlet alebo dovolenku. Nemusíte pritom vôbec vstať od počítača. "

Matej Martinček, 14. marca 2015 11:00
Park Purnululu - Austrália Foto: wikipedia
Premýšľali ste nad tým, že dovolenka sa dá prežiť aj inak než ísť priamo na ňu? Stačí sa len pozrieť na internet a hneď prežijete to, čo nikdy pred tým a to úplne zadarmo. Pozrite sa do Afriky, Ázie, Európy a Ameriky. Tu je niekoľko tipov.

Abomey – Kráľovský palác v Benine


Tento palác vznikol v roku 1625 počas kráľovstva Abomey . Od roku 1625 až do roku 1900 sa v tomto kráľovstve vystriedalo okolo 20 kráľov.
Abomey palác - Afrika


Hrady a zámky Ghany


Tieto, krásne zámky boli vybudované portugalskou flotilou, ktorá tu istý čas sídlila. Zvyčajne sa mestá v Ghane radili medzi tie najdrahšie a najvzácnejšie, keďže patrili k tradičným obchodným cestám.
Prehliadka zámku v Ghane



Krásna príroda, nádherný park a veľa zvierat. Bohatá výprava za zlatom od rokoch 1880 až dodnes ďalej pokračuje. V útrobách parku možno natrafíte na kus zlata.
Purnululu park


Európske krásy


Francúzsko - Fontainebleau


Zámok Fontainebleau je jeden z najrozľahlejších francúzskych zámkov. Leží neďaleko mesta Fontainebleau. Začiatky zámku sa datujú do 12. storočia.
Zámok Fontainebleau


Španielsko


Historické centrum Cordoby vzniklo v ôsmom storočí po dobytí Maurov. Nádherné a honosné budovy boli postavené, aby konkurovali Konstantinopolu, Dalmácie a Baghdadu.


Slovensko

Banská Štiavnica


História a tradícia, ktorú je možné cítiť už pri vstupe do banského mesta, kde doteraz ťažia drahé kovy v podobe zlata, dýcha odvšadiaľ. Možno ani len netušíte, že pod strediskom Salamandra, ktoré lyžiari pri návšteve Banskej Štiavnice neobídu, sa nachádza jedna z mnohých štiavnických baní.
Banská Štiavnica


Drevené kostoly v slovenskej časti Karpát


Drevené kostoly sú po celom Slovensku, avšak len málo z nich sa zapísalo do pamiatok Unesco. Poznáme dva románske katolícke kostoly, tri protestantské a tri grécke ortodoxné kostoly postavené v 16. a 18. storočí. Počas návštevy týchto kostolov je možné sa stretnúť s latinskou a byzantskou kultúrou.
Karpaty Unesco



ODPORÚČAME AJ:


NETRADIČNÉ SLUŽBY: Neuveríte, za čo všetko sú ľudia ochotní platiť
Sedem najhorších povolaní na svete
EMOCIONÁLNE JEDENIE: Zlozvyk, ktorého by ste sa mali zbaviť
Sedem druhov rodičov, ktorých každý nenávidí
Aj vaše dieťa miluje zrkadlá? Zistili sme prečo

Komentáre