Autá

Sci-fi motorka zo Slovinska budí celosvetový záujem

"Akrapovič Full Moon je veľmi smelá vízia toho, ako by mohli vyzerať motorky vo veľkých moderných mestách. Terénne pneumatiky nečakajte, čudné tvary ale áno. "

Erik Stríž, 6. januára 2015 14:00
Akrapovič Full Moon Foto: Akrapovič


Slovinská značka Akrapovič ešte začiatkom decembra minulého roku predstavila koncept celkom nového a odvážneho dizajnu motorky. Dizajn tohto vozidla vyzerá ako vystrihnutý z niektorého sci-fi filmu, avšak ako pohon využíva poctivý spaľovací motor.

Motorka Full Moon je v prvom rade demonštráciou schopností tohto výrobcu a jeho partnerskej firmy Slovenian Dreamachine Motorcycles. Do sériovej výroby tento dizajnový skvost síce určite nepríde, aj napriek tomu si vyslúžil záujem verejnosti a predovšetkým odborníkov, ktorí s počudovaním sledujú predovšetkým zadné partie motocyklu.

Akrapovič Full Moon Foto: Akrapovič

Koncept Full Moon bol vytvorený tak, aby bol prakticky nezaraditeľný. Ide o jedinečný motocykle, ktorý patrí všade a zároveň nikde. Názov Full Moon, vo voľnom preklade plný mesiac alebo nov, je odvodený od dizajnu predného kolesa. To má priemer tridsať palcov a je celkom plné. Pri silnom bočnom vetre to musí byť jazda skutočná zábava.

Podľa slov výrobcu zabrala výrobca tohto skvostu až 800 hodín práce. Dôležité je pripomenúť, že motocykel je vyrobený ručne, čo prototypu pridáva na hodnote.


Pohon stroja zabezpečuje 1,5-litrový motor S&S Knucklehead zakončený dvojicou vizuálne atraktívnych výfukov. Rám a karoséria sú vyrobené z plechu a hliníka a karoséria je sama o sebe súčasťou výfukového systému. Zadné koleso je dômyselne schované pod robustnou karosériou, pričom ho pri zbežnom pohľade ani nie je vidno. Motorka tak budí dojem ešte futuristickejšieho vozidla postaveného iba na jedinom (prednom) kolese.

Nie je potrebné pripomínať, že na také slovenské cesty táto motorka rozhodne nie je určená. Snáď v Slovinsku majú o niečo kvalitnejšie vozovky.

ODPORÚČAME AJ:
Lamborghini malo vlastné SUV už pred 25 rokmi: Rambo Lambo
Dali do auta 48-palcovú TV, aby sa v ňom lepšie pracovalo
Nezvyčajné bicykle do mesta zažívajú boom
Lamborghini venovalo výrobcovi pneumatík 690-koňový Aventador
Jednokolesová náhrada za skateboardy zvládne aj jazdu po schodoch

Komentáre