Autá

Dali do auta 48-palcovú TV, aby sa v ňom lepšie pracovalo

"Neobyčajný luxus v neobyčajnom vozidle. Zväčšená verzia Cadillacu Escalade sa dočkala úpravy, ktorá prekonáva aj prvú triedu v komerčných lietadlách. "

Erik Stríž, 1. januára 2015 14:00
Foto: TASR


Za úpravou veľkého amerického SUV-čka Escalade stojí spoločnosť Lexani, o ktorej ste už možno počuli v súvislosti s prerábkami iných drahých automobilov.

Tento luxusný butik oslovujúci veľmi úzky okruh zákazníkov predstavil koncept prémiového interiéru Concept One Curve ako výstavnú skriňu modernej techniky a komfortu. V zadnej časti vozidla sa nachádza interiér hodný toho, čo pripomína skôr súkromnú kajutu v lietadle v prvej triede. Tú však prekonáva o niekoľko ďalších centimetrov priestoru.

Nie je iba o komforte, ale údajne aj o produktivite a výrobca nazýva tento interiér mobilnou kanceláriou.

Interiér obsiahol dve rozmerné sedadlá, pričom hneď oproti nim sa nachádzajú ďalšie dve so sklápacou sedacou časťou, ktorá má slúžiť na vyloženie nôh. Medzi veľkými luxusnými sedadlami sa nachádza masívny stredový panel s ovládačmi a odkladacími priestormi.

Interiér je ladený do farebnej kombinácie hnedej a béžovej, čo ešte viac podčiarkuje jeho luxusný charakter.

Foto: TASR

Kopec technických vychytávok

Väčšmi, ako veľké komfortné sedadlá, zaujme technologická výbava tohto skvostu na kolesách. Už na prvý pohľad zaujme päť displejov a osvetlený strop. Priamo pred pasažiermi je umiestnený 48-palcový zakrivený televízor s rozlíšením 4K, po stranách nájdu tablet Apple iPad Air a dve obrazovky bezpečnostných kamier. V technickej výbave interiéru sa nachádza aj malý počítač Apple Mac Mini a centrálny displej na ovládanie a komunikáciu s okolím.



Pre bežného človeka je takýto luxus celkom nedostupný a kalifornská spoločnosť Lexani ani nemá za cieľ oslovovať masy. Chce sa zavďačiť predovšetkým ľuďom, ktorí veľa a často pracujú aj na cestách a namiesto cestovania vlakom, lietadlom či na zadnom sedadle limuzíny chcú mať k dispozícii kompletnú kanceláriu.

Firma Lexani sa okrem prestavbe vozidiel Escalade venuje aj automobilom Lincoln Navigator, Toyota Land Cruiser, Mercedes-Sprinter a GMC Yukon. Všetky majú spoločné mimoriadne veľké rozmery, silné motory a množstvo priestoru pre umiestnenie takto rozsiahleho spektra doplnkov.


Okázalosť verzus skutočná kvalita

Úroveň luxusu a komfortu je jedna vec, veľmi náročných zákazníkov však zaujímajú aj iné podrobnosti. Napríklad to, odkiaľ pochádza koža použitá pri čalúnení sedadiel, akými procesmi prechádza drevo použité v interiéri, či sú materiály antialergénne a podobne. Napríklad pri takej lumuzíne triedy S od Mercedesu tieto detaily poznáme, čo je garanciou toho, že zákazník kupuje skutočne prvotriedny produkt a nie iba jeho vernú imitáciu.

Pri tomto krásnom Escalade však nevedno, do akej miery je interiér sterilný, antialergénny a či skutočne spĺňa nároky aj tých najnáročnejších zákazníkov.

ODPORÚČAME AJ:
Nezvyčajné bicykle do mesta zažívajú boom
Lamborghini venovalo výrobcovi pneumatík 690-koňový Aventador
Jednokolesová náhrada za skateboardy zvládne aj jazdu po schodoch
Vianočný špeciál: Sú Vianoce rýchlejšie ako Renault Twingo?
Bentley alebo Lamborghini na Vianoce? Stačí vám pár stoviek

Komentáre