Autá

Rodičovstvo bez kompromisov: Skateboard pre aktívneho otecka

"Deti nemusia byť dôvodom, aby sa mladý otecko vzdal svojich záľub. Dokonca ani jazda na skateboarde nemusí ísť bokom, keď spojí zábavu s užitočným. "

Erik Stríž, 23. októbra 2015 8:00
Quinny Longboardstroller Foto: Longboardstroller.com
Skateboardy sú v porovnaní s takými bicyklami typické skôr pre mladšie ročníky, ale rovnako ako kedykoľvek v minulosti, aj dnes majú násťroční vlastné deti. Mať dieťa okolo dvadsiatky nie je zlé a ani nezvyčajné a nepochybne sa medzi rodičmi nájde dostatok so záľubou v skateboardoch. Alebo keď nie priamo v nich, tak aspoň v aktívnom životnom štýle a v pohybe. Práve pre rodičov s aktívnym životným štýlom vzniklo akési hybridné spojenie skateboardu, kolobežky a športového detského kočíka.

Toto nezvyčajné vozidlo na ľudský pohon sa volá Longboardstroller a v preklade znamená niečo ako kočík na dlhom skateboarde, teda longboarde. Ide v podstate o taký skateboard, ktorý je určený na vyššie rýchlosti a dlhšie zjazdy z kopca.

Quinny Longboardstroller Foto: Longboardstroller.com
Longboardstroller vyzerá veľmi dobre a ovláda sa veľmi podobne ako kolobežka a longboard. Od longboardu si toto čudo zobralo štvorkolesové prevedenie na doske s možnosťou zatáčania do strán vďaka náklonu, s kolobežkou zasa zdieľa riadidlá.

Riadidlá sú v skutočnosti priestorom, akýmsi malým kokpitom, do ktorého sa môže posadiť dieťa. Je síce vpredu, ale vzhľadom na nemožnosť jazdiť veľkou rýchlosťou dieťatu nehrozí nebezpečenstvo úrazu - aj pri páde na zem je chránené dôrazným bočným vedením a prepážkou na úrovni torza.

Jazda vyzerá veľmi jednoducho a zábavne. Nepotrebujete k nej prakticky nič okrem seba a dieťaťa, stačí sa odrážať nohou od zeme a nakláňať sa smerom, ktorým chcete ísť.


Zdroj: youtube.com

Testovanie prebieha v rôznych európskych mestách a momentálne sa dá predobjednať za nezanedbateľných 599 eur. Odskúšaný bol v Barcelone, Miláne, Londýne a v Kolíne nad Rýnom a nejaké tie testovačky sa ešte pripravujú.

Zdroj: longboardstroller.com


ODPORÚČAME AJ:
Toto hybridné vozidlo fungovalo iba na papieri. Dnes je legendou
Japonci vyrobili superšport s vyše 550 koňmi a tromi elektromotormi
Hybridné auto na vzduch? Žiadne sci-fi, ale realita budúcich dní
Elektrické SUV kupé e-tron Quattro Concept prejde až 500 km na nabitie
Auto vyrobí viac energie, ako spotrebuje. Je to Perpetuum Mobile?

Komentáre