Autá

Policajti v Taliansku dostanú špeciálne výkonné sedany

"Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Carabinieri je celý názov automobilu, z ktorého sa budú tešiť policajti a zdravotnícki pracovníci v Taliansku. "

Erik Stríž, 10. mája 2016 9:00
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Carabinieri (2017) Foto: Alfa Romeo
Talianska automobilka Alfa Romeo pred časom predstavila novú generáciu svojho populárneho sedanu, ktorý po vzore aktuálneho označovania modelov pomenovala Giulia. Tento krásny sedan je priamym pokračovateľom modelu 159, na ktorý sa odborná verejnosť až dodnes pozerá s rozpakmi. Tieto nápadné sedany (a kombi) s výrazne športovým charakterom boli aj napriek svojim vysokovýkonným motorom pomerne ťažké a nemali práve také jazdné vlastnosti, ako by od tohto typu automobilov očakávalo. Alfa 159 mala konkurovať BMW radu 3, Mercedesu triedy C a iným ďalším nemeckým špičkovým vozidlám.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Carabinieri (2017) Foto: Alfa Romeo

Nová generácia sa kompletne prepracovala

Gulia je v prvom rade športový sedan. V porovnaní s predchodcom ponúka modernizovaný podvozok, paletu moderných asistenčných systémov, výborné rozloženie hmotnosti v pomere 50:50, osvetľovaciu LED techniku a v prípade najsilnejšieho variantu Quadrifoglio Verde aj výkonný motor s maximálnym výkonom až 510 konských síl. Práve tento variant sa stal základom pre špeciálnu edíciu automobilov, v ktorých budú jazdiť bezpečnostné zložky v Taliansku.

Nie je to však automobil, ktorý by sme pri návšteve Talianska mali vidieť za každým rohom. Je to v prvom rade špeciál, takže bežní policajti budú aj naďalej jazdiť tie isté vozidlá, ako aj doteraz. Silná Alfa Romeo sa bude snažiť

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Carabinieri (2017) Foto: Alfa Romeo

Policajti dostanú ten najsilnejší variant

Giulia Quadrifoglio Carabinieri zdieľa motor s automobilmi Ferrari, ide o 2,9-litrové V6 Biturbo s maximálnym výkonom skoro neuveriteľných 375 kW (510 koní). Z nuly na rýchlosť 100 km/h sa totiž automobil dostane už za 3,9 sekundy, čo je veľmi pôsobivý parameter.

Dizajn automobilu je pôsobivý, v porovnaní so sériovo vyrábaným modelom prináša kontrastné červeno-čierne farebné prevedenie karosérie, interiér je čierny s dôraznými červenými akcentmi. Predná maska, dvere a blatníky sú vyrobené z hliníka, horné časti karosérie z uhlíkového kompozitu.

Veľmi pôsobivý je kompaktný a členitý volant, dizajn stredovej konzoly s rozmerným displejom. Vzhľadom na špecifické potreby bezpečnostných zložiek je do interiéru automobilu integrované rozhranie pre pripojenie tabletu tak, aby sa dal používať ako predĺžená ruka palubného počítača napojeného na internet.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Carabinieri (2017) Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Carabinieri bude určená pre policajtov na diaľniciach, bude sprevádzať významných štátnikov pri návšteve krajiny, bude sa v nich voziť krv alebo iné materiály, ktoré majú niečo spoločné s bezpečnosťou či zdravotníctvom. Koľko týchto vozidiel Taliansko od Alfa Romeo nakúpi a za aké peniaze, to sme sa zatiaľ nedozvedeli.


ODPORÚČAME AJ:
Alfa Romeo bude mať novinky - nový sedan aj SUV
Taliansky atlét: Prerod značky začal práve teraz
Elektrické SUV kupé e-tron Quattro Concept prejde až 500 km na nabitie
Škoda Octavia RS: Športová a agresívna, no nepotrebuje veľa paliva
Krásavica, ktorá sa nehanbí za plnšie tvary

Komentáre