Autá

Nič pre rozmaznané manželky

"Správny chlap žije drsne a nezaujíma ho nejaký komfort. Chce jednoduché a silné auto, ktorým bude jazdiť do lesa po drevo. Asi takto nejak si predstavuje svojho majiteľa Legacy Power Wagon."

Erik Stríž, 27. októbra 2015 13:00
Legacy Classic Power Wagon Foto: Legacypowerwagon.com
Hneď na úvod je potrebné uviesť na pravú mieru jednu vec. Toto vozidlo bude príliš aj pre nás, rozmaznaných manželov. Legacy Power Wagon je ohromný truck do náročného terénu za 185-tisíc amerických dolárov, ktorý by v pohode prešiel aj rozbitými bratislavskými cestami. A ešte by ich trocha poničil.

Legacy Classic Power Wagon Foto: Legacypowerwagon.com

Skladačka z luxusných áut

Legacy Power Wagon je prezentovaný ako ultimatívne vozidlo do každého prostredia, ktorému veľmi nezáleží na detailoch, komforte, sofistikovaných technológiách a podobne. Avšak skutočnosť je trocha iná, pretože tento monštruózny stroj si zobral niektoré konštrukčné prvky od iných prémiových značiek, ktoré sú typické nadmieru pohodlnými a modernými vozidlami.

Napríklad podvozok je od spoločnosti Mercedes-Benz, sedadlá z Cadillac Escalade, horné partie kokpitu od Porsche a základ pre karosériu našiel u automobilky Dodge. Je to akýsi hybrid, ktorý v sebe kĺbi to najkvalitnejšie a najodolnejšie z automobilového priemyslu dneška.

Legacy Classic Power Wagon Foto: Legacypowerwagon.com

Dedičstvo z vojny sa bude ponúkať bohatým

Pozadie značky Power Wagon je úzko späté práve s automobilkou Dodge. V čase druhej svetovej vojny táto firma vyrábala armádne automobily vysokej kvality a odolnosti, dovedna štvrť milióna kusov. Po vojne sa však divízia Power Wagon stala zbytočnou a Dodge sa sústredil na vývoj a výrobu civilných vozidiel. Odvtedy prešlo sedemsediat rokov a automobilka sa rozhodla, že niekdajšiu slávu armádnych modelov oživí, avšak so zámerom osloviť bonitnú časť zákazníckeho spektra. O cenovo dostupných off-roadoch teda nie je žiadna reč.

Pôvodné armádne vozidlá Power Wagon dosahovali maximálnu rýchlosť 80 kilometrov za hodinu, ale to je minulosť. Moderná verzia mohutných a ťažkých truckov dokáže jazdiť až dvojnásobnou rýchlosťou 160 km/h a z pokoja na rýchlosť 100 km/h vystrelí za 6,2 sekundy. V porovnaní s modernými športovými vozidlami je to príliš dlhý čas, ale vzhľadom k veľkým rozmerom a vysokej hmotnosti je to priam neskutočný údaj. Väčšina cestných automobilov dosahuje podobného zrýchlenia aj napriek tomu, že vážia možno tak tretinu.

Legacy Classic Power Wagon Foto: Legacypowerwagon.com

Motory, ktoré chcú zničiť prírodu

Legacy Classic Power Wagon má klasický dizajn karosérie v štýle pick-upu, dvojmiestny interiér a veľkú korbu. Dĺžka prednej kapoty je porovnateľná s limuzínami vysoká a členitá predná maska evokuje dojem traktora. Pozornosť si priam okázalo žiadajú obrovské kolesá a podvozok s bezkonkurenčnou svetlou výškou.

Pravdepodobne už tušíte, že toto všetko nebude poháňané downsizingovým motorom, ale silným monštrom s extrémnym výkonom. Je to tak, v ponuke sa objavujú tri motorizácie. Najslabšia má výkon 425 konských síl a objem valcov 3,9 litra, najsilnejšia až 460 koní a objem 6,2 litra. Stále si myslíte, že Volkswagen so svojimi malými naftovými motormi znečisťuje životné prostredie a zaslúži si pokutu 18 miliárd dolárov?

Okrem dvojdverovej verzie je v ponuke predajcu aj variant so štyrmi dverami a priestorom pre štyroch pasažierov. Stojí ešte viac - až 250-tisíc amerických dolárov.


Zdroj: Legacypowerwagon.com


ODPORÚČAME AJ:
Tank pre bohatých má 600 koní a extrémne jazdné schopnosti
Nudíte sa? Vyrobte si vlastné auto, ako títo piati kutilovia
Najmenšie auto na svete odvezie iba vodiča. Ale ten imidž!
Najakčnejší minivan na svete a superauto z 3D tlačiarne
Auto vyrobí viac energie, ako spotrebuje. Je to Perpetuum Mobile?

Komentáre