Autá

Tank pre bohatých má 600 koní a extrémne jazdné schopnosti

"Volá sa Ripsaw EV2 a výrobca ho označuje aj ako super tank. Má kompaktné rozmery, mimoriadne jazdné vlastnosti a je určený pre zbohatlíkov, ktorých omrzela jazda na Ferrari. "

Erik Stríž, 9. júna 2015 14:00
H&H Ripsaw EV2 Super Tank Foto: Howe & Howe
Áno, úvod je trocha cynický. Je ale celkom zrejmé, že takýto stroj si nebude kupovať len tak hocikto. A už vôbec nie niekto, kto si svoje peniaze skutočne odpracoval. Za tento tank totiž zaplatí ohromné peniaze a pritom ho bude môcť používať iba mimo bežnej cestnej premávky. Ripsaw EV2 je v prvom rade na zábavu, o ktorej väčšina z nás asi iba sníva.

Spoločnosť Howe and Howe Technologies má svojm portfóliu hneď niekoľko veľmi zaujímavých vozidiel. Ich spoločným menovateľom je schopnosť jazdiť extrémne náročným terénom takmer bez ohľadu na typ povrchu. Dokonca ani jazda polmetrovým blatom by nemala byť pre niektoré z vozidiel väčším problémom.

H&H Ripsaw EV2 Super Tank Foto: Howe & Howe
Kompaktný tank Ripsaw EV2 je výkladnou skriňou tejto firmy a demonštráciou mechanickej zručnosti jej zamestnancov. Internetom kolujú články uvádzajúce, že takýto stroj je priam ideálnym vozidlom do sveta, ktorý je postihnutý epidémiou zombie. My pevne dúfame, že taký prípad nikdy nenastane a že takéto vozidlá budú iba skvelou príležitosťou na uvoľnenie sa po náročnom dni vo vlastnej nadnárodnej korporácii. Alebo niečím, čo môže pomôcť niektorým ľuďom cítiť sa istejšie pre prípad, že by sa vojnové konflikty zvrhli aj do oblastí, kde je dnes relatívny pokoj.

Ripsaw EV2 Super Tank je vybavený pásmi, extrémne odolným podvozkom, obrneným kokpitom s presklenou prednou časťou, vlastným vysokokapacitných energetickým zdrojom a motorom s výkonom až 600 konských síl. Nový super tank stojí na rovnakých základoch ako prvý Ripsaw, ktorý bol pôvodne vyvinutý pre armádu.

Demilitarizovanú verziu kompaktného tanku si teraz môžu zakúpiť zákazníci z celého sveta, pričom každý kus sa vyrába kompletne ručne. Jeho výroba trvá až pol roka a už teraz výrobca hovorí, že výroba bude limitovaná na počet kusov. O presných číslach však informácie nepodáva.

V porovnaní s pôvodným armádnym tankom Ripsaw má jeho civilná verzia dôsledne prepracovaný interiér. Výrobca na svojich stránkach uvádza, že je dokonca luxusný a veľmi komfortný.

H&H Ripsaw EV2 Super Tank Foto: Howe & Howe
Kokpit obsiahne dvoch pasažierov vrátane vodiča a ovládanie tanku je prakticky totožné s ovládaním motokáry. Má volant (hoci veľmi atypický), radiacu páku, niekoľko displejov informujúcich o jazde a masívne sedadlá. Ich úlohou je nielen poskytovanie komfortu, ale predovšetkým zabezpečovanie bezpečnosti pri náročných jazdných manévroch. Dá sa očakávať, že vodiči tohto super tanku nebudú svoju investíciu vôbec šetriť.

Zdroj: youtube.com

K cene super tanku Ripsaw EV2 sa výrobca vyjadruje veľmi neurčito. Na svojich webstránkach uvádza, že jeho cena sa môže pohybovať v stovkách tisíc amerických dolárov, pričom konečná cena závisí od požiadaviek konkrétneho klienta.

Zdroj: Ripsawtank.com


ODPORÚČAME AJ:
Isetta: Zabudnuté povojnové auto so spotrebou iba tri litre
Do veľkomesta stačia tri kolesá, päť konských síl a elektrina
Auto s výkonom 10 koní? V Číne žiadny problém
Toto je koncept mestského vozidla ako zo sci-fi filmu
Apple vyvíja nový elektromobil, ktorý by mal byť na trhu do roku 2020

Komentáre