Život

Taylor Swift vyhrala súdny spor v prípade sexuálneho obťažovania

"Mueller podľa poroty chytil Swiftovú počas fotografovania na koncerte v roku 2013 za zadok."

TASR, 16. augusta 2017 9:00
Na kresbe zo súdnej siene popová speváčka Taylor Swiftová reční na súde 10. augusta 2017 v Denveri. Foto: TASR/AP
Americká popová speváčka a skladateľka Taylor Swiftová vyhrala súdny spor s bývalým dídžejom Davidom Muellerom. Porota v meste Denver v americkom štáte Colorado uznala v pondelok Muellera za vinného zo sexuálneho napadnutia 27-ročnej hudobníčky, informovala dnes agentúra DPA.

Mueller podľa poroty chytil Swiftovú počas fotografovania na koncerte v roku 2013 za zadok. Bývalý rozhlasový redaktor musí podľa verdiktu poškodenej zaplatiť symbolický jeden dolár za ujmu, ktorú jej tým spôsobil.

Mueller pôvodne žaloval Taylor Swiftovú za to, že v dôsledku jej vyhlásení o sexuálnom napadnutí prišiel o miesto. Toto obvinenie porota zamietla ešte v uplynulom týždni.

"Verím, že pomôžem všetkým tým hlasom, ktoré by tiež mali byť vypočuté, preto v blízkej budúcnosti poskytnem dary viacerým organizáciám, ktoré pomáhajú obetiam sexuálneho útoku pri svojej obrane," uviedla speváčka po vynesení verdiktu prostredníctvom oficiálneho vyhlásenia.

Incident sa stal v roku 2013 na koncerte v Denveri, kde speváčka vystupovala v rámci svojho koncertného turné s názvom Red tour.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Koncom leta príde do slovenských kín nový film Svěrákovcov
VIDEO: Tom Cruise sa zranil počas natáčania Mission: Impossible 6
Sonda Cassini sa dostala k atmosfére planéty Saturn
Leto je ideálne na grilovačku. Poznáte všetky zásady bezpečnosti?

Komentáre