Život

NETRADIČNÉ SVADBY: Ženíchom môže byť aj strom alebo pes

"Ak nechcete svojmu budúcemu manželovi priniesť nešťastie, vydajte sa najprv za strom."

Zuzana Onufer, 25. decembra 2014 10:00
Nevesta v Indii. Ilustračné foto. Foto: TASR/AP


Láska je nevyspytateľná a ľudia sa vydávajú a ženia s na prvý pohľad nevhodnými partnermi. Či už ide o vekový alebo výškový rozdiel, alebo odlišné spoločenské postavenie. Možno sa nad tým pozastavíme a uzatvárame stávky, koľko rokov alebo mesiacov manželstvo vydrží. Čo by ste ale povedali na to, že v Indii je úplne bežné ak sa žena vydá za strom alebo psa.

Za stromy sa vydávajú Manglici


Ak žijete v Indii a vaša láska, ktorú si chcete zobrať je nedajbože Manglik, máte problém. Manglik totiž znamená, že je narodená v období zlej pozície Marsu voči iným planétam. Ak by si napríklad indický muž chcel zobrať takto „postihnutú“ manželku, ich manželstvo by mohlo skončiť v disharmónii alebo by manžel mohol aj umrieť. Indovia totiž pripisujú astrológii veľký význam.

Pre zaľúbencov však existuje jedno riešenie. Nie je vôbec nutné, hľadať si iného partnera, stačí ak sa žena najprv vydá za strom. Najlepšie za banánovník, pretože podľa tamojších tradícií ten najlepšie zneguje hnev červenej planéty, ktorá by do manželstva s partnerom vnášala nešťastie. Alternatívou je, ak si žena zoberie za manžela najprv sochu boha Višnu alebo napríklad aj psa. Aj takéto manželstvá v Indii existujú.

Ako obabrať rozhnevaný Mars


Fígeľ takýchto podivných manželstiev spočíva v tom, že všetok hnev a negatívna energie Marsu sa prenesie na banánovník, sošku alebo psa. Následne sa žena s prvým manželom rozvedie a zoberie si svoju pravú lásku, skutočného muža. Zlosť Marsu je totiž obmedzená len na prvé manželstvo, na nasledujúce to už neplatí.
Zaujímavosťou je, že ak je Manglik muž, nemusí sa ženiť so stromom alebo inými živými či neživými predmetmi, stačí očistný náboženský rituál, ktorý ho zbaví prekliatia.
Indické nevesty ukazujú svoje ruky pomaľované henou počas hromadnej moslimskej svadby. Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Ak sa vám to zdá nespravodlivé dámy, verte, že niektorí muži si tiež berú za manželky stromy, avšak pri inej príležitosti. V indickej tradícii je zaužívané, že mladší zo súrodencov sa nemôže oženiť skôr ako jeho starší brat. Ak starší brat je stále single a mladší by sa veľmi chcel ženiť, môže starší súrodenec urobiť šľachetné gesto a oženiť sa, hádajte s kým, no predsa so stromom. Obe svadby potom prebiehajú zvyčajne v rovnakej dobe. Aj to más voj dôvod. Indovia veria, že zdvojený sobáš pomôže preniesť smolu, ktorá by mohla postihnúť manželstvo mladšieho brata na strom.

Za strom sa vydala aj známa herečka a misska


Možno si poviete, že takéto pre našu kultúru absurdné manželstvá so stromami sa praktikujú len na odľahlých indických dedinách. Nie je tomu tak. Dôkazom je bollywoodska herečka a bývalá Miss World Aishwarya Rai, ktorá si zahrala v Ružovom panterovi 2 a v medzinárodne uznávanom filme Bride & Prejudice.
Indická herečka Aishwarya Rai. Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Keďže aj ona je Manglik, pred svojou skutočnou svadbou s jej partnerom si aj ona vzala najprv strom. Keď sa to na západe prevalilo, strhla sa obrovská vlna odporu proti týmto indickým zvyklostiam.
Možno k tomu len dodať, že iný kraj iný mrav. To čo sa nám zdá absurdné, je inde vnímané úplne normálne. A naopak. Určite existuje množstvo západných zvyklostí, ktoré my berieme automaticky a u iných kultúr môžu vzbudiť pohoršenie.
Zdroj: cracked.com, superbeefy.com, quora.com

ODPORÚČAME AJ:
Tablet vám môže zničiť milostný život
Darčeky nenosí len Ježiško a Santa Claus, ale aj rôzne príšery
Absurdné sexuálne zákony v USA: V chladničke to nerobte
Teplý obed je dôležitou súčasťou dňa. Nevynechajte ho!
Bezplatná cesta okolo sveta? Stačilo mať správne meno a byť ženou

Komentáre