Život

Slovenská Biblia získala celosvetovú cenu za dizajn

"Špecifikom je jej prehľadnosť, veľký typ písma i široké okraje. "

TASR, 29. októbra 2017 9:00
Ocenená Biblia z vydavateľstva Spolku svätého Vojtecha. Foto: Red Dot Awards
Najnovšie vydanie Svätovojtešskej Biblie získalo prestížne svetové ocenenie Red Dot Award, ktoré sa udeľuje za komunikačný dizajn. Výsledky tohtoročnej ankety i odovzdávanie cien sa uskutočnilo v piatok 27. októbra v Berlíne.

"Cena je o to vzácnejšia, že knihy bývajú v dizajnérskych súťažiach oceňované iba výnimočne, ešte prekvapujúcejší je fakt, že je to teraz práve Biblia," konštatoval autor grafického návrhu Juraj Demovič.

Riaditeľ Spolku svätého Vojtecha Ivan Šulík vníma ocenenie ako potvrdenie toho, že má význam vydávať nielen hodnotné, ale aj pekné knihy. Podčiarkol tiež medzinárodnú spoluprácu na diele. "Okrem slovenského štúdia grafického dizajnu sa na tvorbe podieľalo české štúdio vizuálnej komunikácie i fínska tlačiareň," ozrejmil Šulík.

Ocenená Biblia vyšla v roku 2016. Špecifikom je jej prehľadnosť, veľký typ písma i široké okraje. Keďže ide o rodinný typ Biblie, jej súčasťou je rodinná kronika.

Do súťaže Red Dot Award bolo tento rok prihlásených 8051 dizajnérskych projektov od tvorcov z 50 národov celého sveta. Najlepšie z nich vybrala 24-členná odborná porota a až do 14. januára 2018 budú vystavené v Múzeu komunikácie v Berlíne.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Skupina Hex predstavila nový singel Nezaspím
Film Čiara ocenili v Chicagu. Uvidia ho diváci v Česku aj na Ukrajine
UNIKÁTNY VLAKOVÝ VIDEOPROJEKT: Z Humenného do Michalian
Tvorcovia Eurovízie sledujú tvorbu Kristíny aj po siedmich rokoch

Komentáre