Hudba a film

Tvorcovia Eurovízie sledujú tvorbu Kristíny aj po siedmich rokoch

"V uplynulých dňoch neunikla stránke ani skutočnosť, že Kristína vydala nový album. "

TASR, 27. októbra 2017 10:00
Speváčka Kristína. Foto: Youtube/Kristína Peláková
Úspešná slovenská speváčka Kristína je stále v pozornosti udalostí v rámci diania okolo piesňovej súťaže Eurovision Song Contest. Webová stránka esctoday.com je najpopulárnejšou, ktorá sa na súťaž zameriava. Už samotným podtitulom "your daily Eurovision centre" naznačuje, že denne sleduje dianie okolo Eurosongu vrátane národných asociácií a ich zástupcov. Doménu ESC Today zaregistrovala Eurovízia v októbri 1998.


Správa zo Slovenska


V uplynulých dňoch neunikla stránke ani skutočnosť, že Kristína vydala nový album. Esctoday.com o tom priniesla nasledovnú správu: "Slovensko: Kristina Pelákova vydala svoj nový album Mať srdce. Slovenská speváčka Kristína Peláková, ktorá v roku 2010 reprezentovala krajinu na pesničkovej sútaži Eurovízia, pracovala na svojom albume tri roky. Kristína Peláková, známa pod umeleckým menom Kristína, je veľmi hrdá na svoj nový album Mať srdce a trvalo jej tri roky, kým projekt dokončila. Speváčka už z albumu predstavila niekoľko úspešných singlov a album celkovo získal platinový titul za množstvo predaných hudobných nosičov. Mať srdce obsahuje 17 piesní a je dostupné v štandardnej a deluxe verzii. Deluxe verzia vyšla v symbolických 2017 vydaniach."



Kristína o albume


Stránka cituje aj samotnú speváčku: "Na albume som pracovala tri roky spolu so skvelým tímom spolupracovníkov, s ľuďmi, ktorí priniesli do môjho hudobného sveta novú vlnu. Opäť som pracovala s Kamilom Peterajom, Martinom Kavuličom, s manželom Mariánom Kavuličom. Túto novú vlnu, novú energiu priniesol Adam Kuruc. Som veľmi nadšená, že moje publikum je veľmi rôznorodé, od detí až po tínedžerov a samozrejme aj rodičov a starších, na mojich koncertoch vidím všetky vekové kategórie a som veľmi šťastná, že texty sa dotýkajú všetkých. Dotknú sa všetkých vekových kategórií vďaka textom Kamila Peteraja. Tento album je veľmi emotívny, má rôzne témy, ktoré ma ako speváčku posunuli ďalej a je veľmi živý, má opäť veľmi silný východoslovanský temperament."

Pochvala od Peteraja


Stránka ďalej uvádza: "Slovenský básnik a skladateľ Kamil Peteraj, ktorý napísal pre Kristínu aj súťažnú eurovíznu pieseň Horehronie v roku 2010 (spoločne so skladateľom Martinom Kavuličom), mladú umelkyňu pochválil. Kristína je speváčka modernej éry a nových médií, a to aj prostredníctvom služby YouTube, v dnešnej dobe to nie je len rádio, ktoré vytvára popularitu a hity. Prostredníctvom týchto nových platforiem získavajú mnohí speváci svoje publikum."

ODPORÚČAME TIEŽ:
Desmod vyráža za slovenskými fanúšikmi. Líder Kuly berie aj manželku
Miro Žbirka zažil veľké narodeninové prekvapenie
Ondřej G. Brzobohatý prichádza s hudobne pestrým a osobným albumom
Vychutnajte si svetovú operu doma. Stačí vám rádio

Komentáre