Život

Prvoaprílové žarty s deťmi a pre deti

"Vystreliť si z niekoho na prvého apríla je veľká zábava. Najmä pre deti."

Zuzana Onufer, 1. apríla 2015 10:30
Ilustračné foto. Foto: TASR/Miroslava Cibulková
Robiť si prvoaprílové žarty napríklad v práci alebo medzi priateľmi je trochu trápne. Ale vymyslieť rôzne chytáky a záhady pre deti je dobrý spôsob ako zábavne prežiť 1. apríl. Okrem vhodných kanadských žartíkov zinscenovaných pre vaše ratolesti, môžete deťom aj poradiť ako nachytať napríklad ocka alebo spolužiakov v škole. Ponúkame niekoľko zábavných, ale zároveň bezpečných tipov na prvoaprílové žarty.

Modré mlieko


Stačí kúpiť potravinársku farbu, napríklad modrú, a pridať ju do mlieka v škatuli. Potom len čakajte, kto si ráno ako prvý s prekvapeným výrazom v tvári zaleje cereálie napríklad modrým alebo zeleným mliekom.

Pavúk v desiate


Rôzne gumené alebo plastové pavúčiky, muchy alebo červíky dostanete v každom hračkárstve. Priložte ich napríklad k rožku alebo žemli, ktoré pripravujete deťom na desiatu.

Potetovaný otecko


Spolu s deťmi sa môžete pokúsiť potetovať napríklad otecka, kým ešte ráno spí, rôznymi detskými tetovačkami. Opatrne mu ich nalepte, aby to nezbadal a určite sa potom bude celý deň v práci „tešiť“ z macíkov a princezien na svojej ruke.

Malé topánky


Prekvapený výraz v tvárach vašich detí docielite napríklad tým, že im do topánok napcháte noviny alebo toaletný papier. Keď sa ráno budú obúvať do školy, budú sa nechápavo pýtať, že ako im za noc mohli tak veľmi narásť nohy.

Nalepené mince


Veľa ľudí je ochotných pre jedno euro urobiť čokoľvek. Využite túto ľudskú chamtivosť a poraďte deťom, aby eurové alebo 50 centové mince prilepili sekundovým lepidlom na chodník. Určite takto nachytajú množstvo ľudí, ktorí si pôjdu vylámať nechty, len aby získali pár drobných.

Prvoaprílové menu


Vyrobte pre svoju rodinu ako poobednú pochúťku karamelom zaliate jablká, ibaže namiesto jabĺk použite cibuľu. Alebo pripravte zmrzlinové poháre s ovocím a šľahačkou s jednou malo zmenou. Náhradou zmrzliny bude zemiaková kaša. A čo tak lízatká, ktoré keď si deti odbalia, namiesto sladkej guľôčky nájdu na plastovej tyčinke pripevnenú hlávku brokolice.

Ovládač neprepína a neprepína


Dobrým spôsobom ako vytočiť televízneho maniaka je nefungujúci diaľkový ovládač. Dosiahnete to tým, že prelepíte senzor ovládača lepiacou páskou. Zažijete určite kopec zábavy, keď budete nenápadne sledovať ako sa nachytaný člen rodiny bude nervózne dokola snažiť stáčať tlačidlá alebo rovno vymieňať baterky.

Zdroj: buzzfeed.com, kidzworld.com

ODPORÚČAME AJ:
VSTUP ZAKÁZANÝ: Odhaľte s nami tajomstvá prezidentského paláca
Najlepšie platené práce v Amerike, na ktoré nepotrebujete titul
Highlighty týždňa: Odchod člena One Direction a nové Akty X
Šesť tipov, ako zlepšiť svoj vzťah
Chcete vyhrať každý konflikt? Naučte sa správne argumentovať

Komentáre