Život

Šesť tipov, ako zlepšiť svoj vzťah

"Ak je váš vzťah v problémoch, poradíme vám, ako ho znova naštartovať. Webmagazín vám prináša šesť tipov na zlepšenie vášho vzťahu. "

Tomáš Kušnír, 30. marca 2015 11:00
Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Komunikujte


Rozprávajte sa. Každý deň. Nie je nič horšie, ako to, keď mlčíte. Ticho je vraj predzvesťou rozchodu. Je známe, že keď nájdete svoju spriaznenú dušu, aj ticho začne byť príjemné a pohodlné. Neoddávajte sa mlčanlivosti a snažte sa nadviazať rozhovor. O hocičom. Práca, nálada, rodina a priatelia – sú to univerzálne témy a môžu vám otvoriť dvere k tým zaujímavejším. V žiadnom prípade sa nebavte o počasí!

Navzájom sa počúvajte


Keď sa rozprávate so svojou polovičkou, pozorne ju počúvajte. Položte ďalšie otázky. Nepremýšľajte však o niečom inom, keď vám rozpráva svoje zážitky. Premôžte sa, aj keď vás to nezaujíma a pýtate sa to zo slušnosti. Počúvajte aj to, čo nepovie. Predídete viacerým problémom.

Buďte k sebe úprimní


Úprimnosť je jednou z najvzácnejších vlastností. Najhoršie hádky sú tie nevypovedané. Ženy, keď vám prekáža to, aký je váš muž neporiadny, povedzte mu to. Pokojne. Nevyleťte na neho ako xantipa. Páni, ak vám vaša partnerka stále rozkazuje alebo vás kibicuje, povedzte jej to. Ušetríte si mnoho problémov. Neklamte si a nezatajujte. Tajomstvo má veľmi blízko ku klamstvu.

Vytvorte si vlastné tradície


Víkendové návštevy kina, pondelkové večere, nedeľné dopoludnia v posteli. Každý pár by mal mať nejaké tradície, ktorého sú iba jeho. Snažte sa ich dodržiavať a pestujte ich. Neuprednostňujte kávičky s kamarátkami a pivečká s chalanmi. Ostatní vám budú vaše krásne partnerské zvyky závidieť.

Nepoľavujte na atraktívnosti


Po niekoľkých rokoch partnerstva sa vraj ľudia prestávajú snažiť. Je to pravda. Spomínate si na svoje prvé rande? Mali ste stres, snažili ste sa byť dokonalý, nič nepokaziť. Netvrdíme, že si máte nastavovať budík o päť minút skôr, aby ste si stihli umyť zuby. Maličké zmeny si váš partner na vás určite všimne. Verte, že to ocení a bude to mať svoj efekt.

Nestagnujte, prekvapujte!


Ruka v ruke s atraktívnosťou ide aj snaha prekvapiť toho druhého. V zárodkoch vášho vzťahu ste oslavovali každý mesiac. Neskôr sa z toho stalo výročie. Ešte je tu sviatok Valentína, Vianoce a narodeniny. Nečakané prekvapenia sú najlepšie. Kytica ruží poteší každú ženu. Váš vzťah sa môže zmeniť na stereotyp. Neprestávajte v snahe každý deň si získať srdce toho druhého.

ODPORÚČAME AJ:
Čo dokáže rozplakať chlapov? Dôvod vás pobaví
Celebrity hejtujú samé seba. Ako by sa v ich koži cítili teenageri?
Žuvačka Pedro pripomína štyridsiatnikom detstvo
Zbrane z bývalého Československa patria k najkopírovanejším
Prečo je lepšie mať mačku namiesto priateľa?

Komentáre