Život

Highlighty týždňa: Futbalová bitka, zoskok zo 41 km a smrť ikony módy

"Zápas Slovana so Spartou museli prerušiť. Kate sa ukázala na verejnosti prvýkrát ako je tehotná, zoskok z neuveriteľnej výšky a nielen to. "

Webmagazin.sk, 27. októbra 2014 8:00
Foto: Webmagazin.sk/TASR


Štvrtkový zápas Slovana so Spartou prerušil hlavný rozhodca v 42. minúte po tom, ako priaznivci hostí prevalili plot na svojom sektore a ohrozovali bezpečnosť divákov na susednej tribúne, zasahovať musela polícia a ťažkoodenci. Polčas sa dohral až po 40-minútovom prerušení, po zmene strán to však v "kotle" sparťanov stále vrelo. "Z toho, čo sa stalo pri prerušení, je človeku smutno. Futbal sa hrá pre divákov a toto v 21. storočí na štadióny nepatrí," uviedol na margo incidentov v hľadisku tréner Slovana Jozef Chovanec.
Na snímke výtržnosti medzi divákmi počas prerušenia zápasu skupinovej fázy Európskej ligy v I-skupine medzi ŠK Slovan Bratislava - Sparta Praha 23. októbra 2014 v Bratislave. Foto: TASR - Michal Svítok

Rekordná dražba


Za rekordnú sumu 905.000 dolárov (716.000 eur) sa na stredajšej aukcii v New Yorku predal jeden z prvých osobných počítačov na svete Apple I. Jeho novým majiteľom sa stalo Múzeum Henryho Forda sídliace pri Detroite, informovala aukčná sieň Bonhams. Uvedená suma niekoľkonásobne prekonala očakávania. Aukčná sieň Bonhams odhadovala, že za ňu utŕži 300.000-500.000 dolárov. Zároveň prekonala predchádzajúci rekord pre Apple I, keď v máji 2013 ho anonymný kupec z Ďalekého východu získal v nemeckom Kolíne nad Rýnom za 516.461 eur.
Apple I Foto: TASR/AP
V stredu vydražený počítač bol vo vlastníctve rodiny fanúšika firmy Apple Johna Andersona zo Cincinnati v štáte Ohio. Kúpil ho v roku 1980 a od roku 1989 ho mal vystavený v sklenenej vitríne.

Zomrel módny návrhár Oscar de la Renta


Vo veku 82 rokov zomrel 20. októbra módny návrhár Oscar de la Renta. Podľa denníka New York Times zomrel v pondelok večer vo svojom dome v Kente v americkom štáte Connecticut. De la Renta niekoľko rokov trpel rakovinou.
Oscar de la Renta Foto: TASR/AP

Osobitosťou tvorby ateliéru Oscara De la Rentu boli elegantné vyšívané večerné šaty, v ktorých "sa každá žena musela cítiť krásna". Na inauguračné plesy svojich manželov si ich obliekli prvé dámy USA Laura Bushová a Hilary Clintonová. Obliekal aj Jacqueline Kennedyovú a Nancy Reaganovú.

Predstieral kómu, teraz stojí pred súdom


Brita, ktorý s cieľom vyhnúť sa trestnému stíhaniu dva roky predstieral, že trpí ochrnutím všetkých štyroch končatín a občas upadá do kómy, usvedčili z podvodu na základe záznamu z bezpečnostnej kamery, na ktorom riadi auto a prechádza sa po supermarketoch. Alan Knight (47) z mesta Swansea vo Walese čelí podľa prokuratúry obvineniu, že z bankového účtu svojho suseda - staršieho pána trpiaceho Alzheimerovou chorobou - neoprávnene vybral viac ako 40.000 libier (50.000 eur). Knightov podvod vyšiel najavo, keď polícia začala sledovať pohyb jeho vernostnej zákazníckej karty a získala záznam z bezpečnostnej kamery, na ktorom obvinený riadil auto a chodil po supermarkete.



Tehotná Kate sa ukázala na verejnosti


Vojvodkyňa z Cambridgea, Kate, ktorá je v 12. týždni tehotenstva, sa 21. októbra objavila na verejnosti po prvý raz po takmer dvoch mesiacoch od oznámenia, že kráľovský pár očakáva svoje druhé dieťa a Kate opäť trápia silné ranné nevoľnosti. Tie prinútili 32-ročnú manželku britského princa Williama zrušiť začiatkom septembra všetky oficiálne verejné záväzky, uviedla tlačová agentúra DPA.
Kate sa objavila prvýkrát na verejnosti, odkedy je tehotná. Foto: TASR/AP

Rovnakou nevoľnosťou trpela Kate aj pri prvom tehotenstve s princom Georgeom. V pondelok Buckinghamský palác oznámil, že druhé dieťa Kate a Williama príde na svet v apríli.

Viceprezident Google zoskočil z vyše 41 km


Viceprezident spoločnosti Google Alan Eustace prekonal svetový výškový rekord zoskokom z výšky 41.419 metrov nad zemou oblečený v skafandri. Hore nad americký štát Nové Mexiko, na okraj kozmu, ho vyniesol balón naplnený héliom. Jeho voľný pád dosiahol rýchlosť 1321 km/h a prekonal rýchlosť zvuku, uviedla spoločnosť Paragon Space Development. Prekonal tým doterajší rekord Rakúšana Felixa Baumgartnera, ktorý tiež zoskočil v skafandri z výšky približne 39 kilometrov nad zemou v roku 2012.
Na archívnej snímke z 20. októbra 2014 viceprezident spoločnosti Google Alan Eustace pred testovacím letom. Foto: TASR/AP


ODPORÚČAME AJ:
OSUD: Psotka, aj o 30 rokov Matlák so Švancárom zomreli v ten istý deň
Bratislavčan láme ženské srdcia mandolínou
Toto je najväčšie prekvapenie hudobnej kariéry Jany Kirschner
Stráca sa vám čuch? Možno ste v ohrození života
Jazdili sme na Taiwane, tí vodiči vás dostanú!

Komentáre