Život

Highlighty týždňa: Vo francúzskych školách už pokémonov nechytíte

"Čo vám uniklo minulý týždeň? Trumpova manželka zažalovala britský denník, v Atlante sa tešia z pandích dvojičiek a svet opustil Gene Wilder, známy z muzikálu Willy Wonka."

Webmagazin.sk/TASR, 13. septembra 2016 12:00
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP
Francúzska ministerka požiadala spoločnosť Niantic, ktorá vyrába hru pre smartfóny Pokémon GO, aby zariadila, že virtuálne postavičky tejto hry sa nebudú zjavovať v priestoroch škôl na území Francúzska. Najat Vallaudová-Belkacemová chce týmto krokom zabrániť situáciám, keď ľudia, ktorí nemajú oprávnený vstup do školy, boli v pokušení vstupovať do školských priestorov len kvôli snahe chytiť pokémonov. Toto opatrenie možno vnímať aj ako bezpečnostný prvok, lebo v krajine po vlaňajších teroristických útokoch v Paríži stále platí výnimočný stav a existujú obavy, že školy by sa mohli stať terčom útokov.

Vo veku 83 rokov zomrel americký herec a režisér Gene Wilder


Gene Wilder zomrel v Stamforde v štáte Connecticut na komplikácie v dôsledku Alzheimerovej choroby, povedal jeho synovec. Ako uviedla spravodajská stanica BBC, Wildera si mnohí pamätajú z muzikálu Willy Wonka a továreň na čokoládu, z muzikálu Producenti či komédie Mladý Frankenstein. Wilder často spolupracoval s režisérom Melom Brooksom a komikom Richardom Pryorom.



Panda obrovská v atlantskej ZOO opäť porodila dvojičky


Devätnásťročná panda obrovská v ZOO v Atlante porodila dvojičky. Panda menom Lun Lun porodila mláďatá v sobotu ráno (3.9.) o 7.20 hod. a 8.07 hod. Je to už druhý pár dvojčiat, ktoré Lun Lun priviedla na svet. Podľa úradov bola Lun Lun umelo oplodnená v marci. Lun Lun a 18-ročný pandí samec Yang Yang majú spolu sedem potomkov. Všetci boli počatí umelým oplodnením. Prvé tri mláďatá pandieho páru žijú na Výskumnej základni pre chov pandy obrovskej v Čcheng-tu v Číne. Dvojčatá Mei Lun a Mei Huan sa narodili v roku 2013 a žijú v ZOO v Atlante.


Trumpová žaluje Daily Mail za článok o údajnej minulosti v sexbiznise


Melania Trumpová zažalovala britský denník Daily Mail a amerického blogera za články, v ktorých sa písalo, že v 90. rokoch minulého storočia mala pracovať v eskortnej službe. Manželka amerického republikánskeho prezidentského kandidáta Donalda Trumpa podala vo štvrtok na denník a blogera a novinára Webstera Griffina Tarpleyho žalobu pre ohováranie. Vo svojich článkoch totiž uviedli, že Trumpová žije v strachu z odhalenia svojej minulosti, keď údajne žila ako sexuálna pracovníčka. Denník Daily Mail i uvedený bloger svoje články odvtedy stiahli a Trumpovej sa ospravedlnili.

ODPORÚČAME AJ:
Počuli ste už o online forme štúdia jazyka? Možno je práve pre vás
Fajka sa u nás fajčila už v 17. storočí, dokazuje unikátny nález
EÚ navrhla rok 2018 za Európsky rok kultúrneho dedičstva
Vedci objavili za Veľkou koralovou bariérou rozsiahly podmorský útes

Komentáre