Život

Počuli ste už o online forme štúdia jazyka? Možno je práve pre vás

"Chystáte sa do zahraničia za prácou alebo štúdiom a neviete, ako sa naučiť cudzí jazyk čo najrýchlejšie, najúčinnejšie a hlavne s čo najmenšími vstupnými nákladmi? "

Eva Frantová, 7. septembra 2016 12:00
Ilustračné foto Foto: colanguage.com
Chystáte sa do zahraničia za prácou alebo štúdiom a neviete, ako sa naučiť cudzí jazyk čo najrýchlejšie, najúčinnejšie a hlavne s čo najmenšími vstupnými nákladmi? Asi každý z nás si vyskúšal obyčajné jazykovky, ktoré ponúkajú individuálne či skupinové vyučovanie. Oplatia sa však naozaj tak, ako to prezentujú alebo nás len oberajú o čas a peniaze? V súčasnosti však existujú i iné možnosti, ako sa učiť nový jazyk, precvičiť si gramatiku či rozšíriť slovnú zásobu a sú oveľa jednoduchšie.

Jazykové školy, s ktorými máme vo všeobecnosti všetci nejaké skúsenosti sa zameriavajú na profit či na získanie čo najväčšieho počtu študentov, pričom zabúdajú na individuálne požiadavky študentov a to, že ich očakávania sa väčšinou nenaplnia. Väčšina z nás sa totiž štúdia nového jazyka bojí, nechceme sedieť v triede s ďalšími dvadsiatimi študentami, ktorí budú lepší ako my, alebo sa budú naopak pýtať veci, ktoré sú nám dávno jasné.

Prioritou "jazykoviek" je totiž zovšeobecnenie požiadaviek študentov natoľko, aby sa lektor nemusel prispôsobovať každému, a aby jeho učenie stálo čo najmenej úsilia a práce navyše. Nemôžeme predsa očakávať individuálny prístup, ak sme zaplatili rovnako ako všetci ostatní študenti. Preto sa práve posledné roky dostávajú do popredia novinky ako online štúdium.

Ilustračné foto Foto: colanguage.com


V čom je online výučba jazyka iná?


Vyučovanie 21. storočia spočíva hlavne v tom, že sa študentom môžete stať naozaj hocikde a hocikedy. Jej hlavnou výhodou je flexibilita. Na rozdiel od normálnej jazykovky totiž nemusíte nikam chodiť a kurzy prídu pomocou internetového pripojenia. Je jedno, či sa chcete učiť na obed, večer alebo radšej ráno pred odchodom do práce, online kurzy sa vám prispôsobia.

Ilustračné foto Foto: colanguage.com


Učiť sa jazyk online má svoje výhody


Už od začiatku je celá výučba nastavená tak, aby maximálne spĺňala požiadavky študenta. Najprv si vyberiete jazyk, ktorý sa chcete učiť, následne vám online jazyková škola pridelí vlastného učiteľa, ktorý sa s vami spojí pomocou Skypu v presne stanovený čas a prevedie vás úvodnou hodinou, kde si presne určíte obsah výučby, jej intenzitu, úroveň jazyka, ktorú chcete dosiahnuť a hlavne čas, kedy sa budete učiť.

Budete mať reálneho učiteľa?


Jednou z online jazykových škôl je coLanguage. Táto online platforma spája študentov s učiteľmi podľa ich vlastných požiadaviek.

Ilustračné foto Foto: colanguage.com


Podľa slov Mareka, ktorý prišiel do Nemecka za prácou je „takýto typ výučby jazyka snáď najlepším a najpohodlnejším spôsobom, ako sa naučiť po nemecky, pokiaľ ste neustále zaneprázdnený a nemáte čas navštevovať jazykovku alebo sa sťahujete do inej krajiny. Mne samému súkromný lektor a vlastný študijný plán neuveriteľne pomohli.“



Katarína z Bratislavy zase uprednostnila online vyučovanie kvôli dvom malý deťom, pri ktorých si čas na návštevy kurzov len ťažko nájde.„Najprv som sa snažila zobrať drobcov so sebou, ale nakoniec to malo absolútne opačný efekt. Nevedela som sa sústrediť a platila som takpovediac za nič. Normálne jazykovky nie sú prispôsobené mamičkám s deťmi. Preto som si zvolila online formu a ostávam jej verná. Flexibilita a reálny učiteľ stále k dispozícii je to, čo potrebujem.“

ODPORÚČAME TIEŽ:
Vedci objavili za Veľkou koralovou bariérou rozsiahly podmorský útes
RETRO: Aj bratislavské mosty cez Dunaj majú svoje príbehy
Ako pripraviť čerstvého prváčika na školu? Radí psychologička
Na Slovensku je takmer 1600 prameňov minerálnych a termálnych vôd

Komentáre