Život

Highlighty týždňa: Šoubiznis zažil smutný týždeň, odišli mnohé legendy

"Svoj talent už svetu nepredvedie spevák David Bowie ani herec Alan Rickman."

Webmagazin.sk/TASR, 18. januára 2016 11:00
vety, odkazy a sviečky pod portrétom zosnulého britského speváka Davida Bowieho od Jimmiho C v londýnskej štvrti Brixton. Foto: TASR/AP
Spevák David Bowie zomrel 10. januára na následky rakovinového ochorenia, len dva dni po svojich 69. narodeninách, pri príležitosti ktorých mu vyšiel album Blackstar. Jeho telo tajne spopolnili v New Yorku, a to bez prítomnosti akýchkoľvek priateľov či rodinných príslušníkov. Speváka si kultúrna verejnosť pripomenie na budúci mesiac pri príležitosti udeľovania hudobných cien Brit Awards. Koncom marca sa bude konať v newyorskej Carnegie Hall spomienkový koncert usporiadaný na jeho počesť.



Známy herec z Harryho Pottera Alan Rickman zomrel


Britský herec Alan Rickman zomrel vo štvrtok 14. januára v Londýne na následky ťažkej choroby. Vo filme Harry Potter stvárnil postavu legendárneho Severusa Snapa. Okrem série filmov o čarodejníckom svete si zahral v približne 70 filmoch. Rickman bol držiteľom mnohých cien vrátane Zlatého glóbusu, Emmy a Bafta. Smrť Alana Rickmana zaskočila aj jeho bývalých kolegov. Daniel Radcliffe, ktorý hral hlavnú postavu Harryho Pottera, sa na sociálnej sieti hercovi poďakoval.






Prvý britský astronaut vystúpil do voľného priestoru


Na videosnímke astronaut Scott Kelly (uprostred v pozadí) fotografuje časti skafandra Timothyho Kopru po tom, čo skrátili prechádzku vo voľnom priestore s britským kozmonautom Timothym Peakeom (vpravo) 15. januára 2016. Foto: TASR/AP
Tim Peake sa stal v piatok prvým astronautom reprezentujúcim Britániu, ktorý sa vydal z Medzinárodnej vesmírnej stanice (ISS) na prechádzku vo voľnom priestore. Bývalý major vojenského letectva Peake má 43 rokov a na ISS pricestoval v decembri na šesťmesačnú misiu Európskej kozmickej agentúry (ESA). Peakeovu misiu sledovali v Británii s veľkou pozornosťou, jeho výstup do voľného kozmického priestoru prenášali spravodajské televízie naživo.

Smúti aj Céline Dionová, zomrel jej manžel a brat


Vo veku 73 rokov zomrel vo štvrtok René Angélil, manžel a bývalý manažér speváčky Céline Dionovej. Angélilov pohreb sa uskutoční v bazilike Notre Dame v Montreale, kde pár v roku 1994 uzavrel manželstvo. V sobotu utrpela kanadská speváčka druhú vážnu stratu. Rakovine podľahol jej 59-ročný brat Daniel Dion. S chorobou bojoval niekoľko rokov.

ODPORÚČAME AJ:
David Bowie: Zabával sa s Lennonom, bál sa letieť cez Atlantik
A. FRIČ: Pre irackých kresťanov sme zelenou krajinou bez moslimov
Highlighty týždňa: Sezónu tanca a oslnivých rób otvoril Ples v opere
Vodiči by nemali zanedbať dôslednú prípravu auta na zimu
Plánujete džúsový detox? Povieme vám, čo vás čaká

Komentáre