Život

Highlighty týždňa: Sezónu tanca a oslnivých rób otvoril Ples v opere

"Osobnosti plesali v Slovenskom národnom divadle. Chystáte sa na ples tiež?"

Webmagazin.sk/TASR, 12. januára 2016 14:00
Na snímke historická budova Slovenského národného divadla, v ktorej sa konal 16. ročník dobročinného Plesu v opere 9. januára 2016 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann
Anglický spevák Paul Young slávnostným úderom na gong otvoril v sobotu večer (9.1.) v historickej budove Slovenského národného divadla 16. ročník Plesu v opere. Po siedmykrát má toto prestížne podujatie dobročinný charakter, výťažok poputuje nadácii Socia na zriadenie a prevádzku štvrtého Centra včasnej intervencie na Slovensku, ktoré má pribudnúť v Banskej Bystrici.

Tu bude player


V nemeckých obchodoch je kritické vydanie Hitlerovho Mein Kampfu


Nemecké kníhkupectvá začali predávať nové vydanie Mein Kampfu, tentoraz vybavené vysvetlivkami k tomuto fanatickému antisemitskému manifestu Adolfa Hitlera. Mein Kampf vyšiel po prvý raz v roku 1925 a prináša Hitlerove politické názory a plány na budúcnosť Nemecka. Píše o nadradenosti árijskej rasy a prináša argumenty pre úplné vyhladenie židovského obyvateľstva. Historici pripravili súčasné vydanie, ktoré má 2000 strán a obsahuje asi 3500 vysvetliviek a poznámok, kritizujúcich a odmietajúcich ideológiu nacistického vodcu.

Britský princ George začal chodiť do škôlky


Dva a pol ročný britský princ George podnikol prvý veľký krok vo svojom vzdelávaní, keď začal navštevovať materskú školu vo východoanglickom Norfolku. George začal chodiť do predškolského zariadenia Westacre, využívajúceho metódy alternatívnej montessoriovskej pedagogiky, ktoré sa nachádza neďaleko Anmer Hallu, východoanglického sídla princa Williama a jeho manželky Catherine. Na zverejnených záberoch vidno princa s ruksakom na chrbte, ako stojí pred pomaľovaným múrom v škôlkarskom areáli.




Hviezdy šoubiznisu dostali ceny People' Choice Awards


Ceny za filmovú, televíznu a hudobnú tvorbu People' Choice Awards, o ktorých rozhodujú v internetovom hlasovaní americkí fanúšikovia, odovzdali 7. januára tamojším hviezdam zábavného priemyslu. V kategóriách obľúbený film a obľúbený akčný film zvíťazila snímka Rýchlo a zbesilo 7. Sandra Bullocková si odniesla cenu v kategórii obľúbená filmová herečka a Johnny Depp "obľúbený herec vo filmovej dráme".

ODPORÚČAME AJ:
Vodiči by nemali zanedbať dôslednú prípravu auta na zimu
Plánujete džúsový detox? Povieme vám, čo vás čaká
Podkonice: V lyžiarskom múzeu sú lyže pretekára Stenmarka i Klammera

Komentáre