Život

Highlighty týždňa: Princ William s Kate a deťmi dovolenkovali v Alpách

"Kensingtonský palác zverejnil nové fotografie britskej kráľovskej rodiny z lyžiarskej dovolenky vo Francúzskych Alpách."

Webmagazin.sk/TASR, 14. marca 2016 12:00
Britský princ William s manželkou Kate a ich deťmi, princeznou Charlotte (druhá vľavo) a princom Georgeom pózujú počas lyžovačky v rámci ich prvej spoločnej dovolenky vo francúzskych Alpách. Foto: TASR/AP
Kensingtonský palác zverejnil nové fotografie princa Williama, vojvodkyne z Cambridge a ich dvoch detí, Georgea a Charlotte, z lyžiarskej dovolenky vo Francúzskych Alpách. Pre deti to bola zároveň prvá príležitosť v ich živote pohrať sa v snehu. Na dvoch fotografiách sú aj rodičia detí pri guľovačke.

Do slovenských i českých kín vstúpil Červený kapitán


Pracovné stretnutie s režisérom a producentom filmu Červený kapitán Michalom Kollárom (vľavo) a scenáristom Mirom Šifrom (vpravo) v Bratislave. Foto: TASR/Štefan Puškáš
Minulý týždeň vstúpil do českých a slovenských kín slovensko-česko-poľský koprodukčný film Červený kapitán. Detektívny thriller podľa rovnomenného bestselleru najpredávanejšieho slovenského žánrového autora Dominika Dána nakrútil režisér a producent Michal Kollár. Filmový Červený kapitán sa začal rodiť v roku 2009. Hlavnú úlohu detektíva Richarda Krauza získala poľská filmová a divadelná hviezda Maciej Stuhr. Zámerom tvorcov však nebolo ukázať len napínavý detektívny prípad stredoeurópskeho akčného hrdinu, ale aj Bratislavu zo začiatku 90. rokov. Film obsahuje najviac efektov v histórii slovenskej kinematografie.


Absolútnym víťazom OTO je Adela Banášová


Slovenská verejnosť spoznala v sobotu večer víťazov 16. ročníka ankety OTO - Osobnosti televíznej obrazovky za rok 2015. Do siene slávy uviedli herca Emila Horvátha, ktorý k soške dostal aj zaslúžené standing ovation od hostí v hľadisku. Cenu absolútny OTO za najväčší počet hlasov spomedzi všetkých víťazov získala Adela Banášová, ktorá získala ocenenie aj v kategórii moderátorka televíznych programov. Najúspešnejším zábavným programom je Milujem Slovensko z produkcie RTVS, seriálom roka Horná Dolná, programom roka Chart show.

Bob Dylan ohlásil nový album a letné turné


Americký spevák Bob Dylan ohlásil nový štúdiový album, ktorý chce v lete podporiť i koncertným turné. Nová kolekcia piesní ponesie názov Fallen Angels a bude Dylanovým 37. štúdiovým albumom. Presný dátum vydania albumu však 74-ročný hudobník nezverejnil. Dylan sa na turné po Spojených štátoch vydá so speváčkou Mavis Staplesovou, preslávenou na R&B a gospelovej scéne.


ODPORÚČAME TIEŽ:
Bill Gates zostáva podľa časopisu Forbes najbohatším človekom planéty
Archeológovia odhalili pozostatky 7000 rokov starých obydlí
Nepodceňujte súkromie na sociálnych sieťach: Toto by ste mali vedieť
Z turizmu ťaží Zanzibar málo, dovolenkári nerešpektujú ani kultúru

Komentáre