Život

Highlighty týždňa: Dcéra Lenky Filipovej premiérovo na Slovensku

"Lenny vystúpila na Slovensku. Gott si prevzal ocenenie za predaj albumu 40 Slavíků. Príbeh známeho futbalistu sfilmujú. "

TASR/Webmagazin.sk, 5. decembra 2017 10:00
Speváčka Lenny vo videoklipe k piesni Hell.o. Foto: Youtube/LennyMusicVevo
Česká speváčka Lenny, dcéra pesničkárky Lenky Filipovej, po prvý raz koncertovala na Slovensku. Minulý týždeň sa predstavila v Bratislave. Mladá interpretka má na svojom konte dve vydané EP platne a debutový album Hearts, z ktorých zostavila aj koncertný playlist. Jej autorské piesne tvorili drvivú väčšinu koncertu, pridávkom bola najznámejšia skladba Hell.o, za ktorú získala v Česku viacero hudobných cien.



Gott stále obľúbený


Karel Gott, 42-násobný zlatý slávik, získal dvojnásobnú platinovú platňu za predaj albumu Karel Gott 40 Slavíků.

"Veľmi si to vážim, ďakujem všetkým, ktorí na albume spolupracovali, najmä vydavateľstvu Supraphon a Milošovi Skalkovi, ktorý kompiláciu autorsky pripravoval. Ďakujem tiež všetkým, ktorí si album zakúpili, čo je z roka na rok cennejšie," povedal Karel Gott po prevzatí ocenenia.

Kompilácia obsahuje výber piesní, pričom každá reprezentuje jeden rok, kedy si legendárny spevák prevzal ocenenie Zlatý slávik. Album ponúka aj dve bonusové nahrávky piesní Perfektní den a Země vstává, ktoré zložil Michal David a ktoré nahral v roku 2016.



Príbeh Ibrahimoviča v kinách


Švédsky futbalista Zlatan Ibrahimovič by sa mal stať čoskoro hrdinom na striebornom plátne. Jeho autobiografiu s názvom Ja som Zlatan Ibrahimovič majú sfilmovať.

"Môžem potvrdiť, že pripravujeme film. Myslím si, že môže byť skutočne dobrý,
" povedal pre denník Aftonbladet spoluautor David Lagercrantz a dodal: "Bude to príbeh o tom, ako sa Zlatan stal hviezdou" Futbalistu vraj filmový projekt nadchol, teraz sa pracuje na scenári. Ústrednou témou knihy bolo Ibrahimovičovo ťažké detstvo v Malmö, uvidíme, čo z neho sa objaví aj na plátne.

Hráč Manchesteru United Zlatan Ibrahimovič. Foto: TASR/AP


Gladiátor akusticky


Známa slovenská skupina Gladiator odštartovala v novembri svoje prvé akustické turné. „Prerobiť rockové vypaľovačky ako Hlavu maj hore či Nemôžem dýchať do akustickej formy nás veľmi baví, pretože skladby týmto dostávajú úplne iné pocity a nálady,“ uviedol pre médiá Miko Hladký, spevák a frontman skupiny. Zároveň dodal: „Okrem toho sa tešíme, že si zahráme aj veci zo starých albumov ako Babylon hotel alebo Cesta do neba, aj na blízky klubový kontakt s našimi fanúšikmi, ktorý bude iný ako na koncertoch v halách a na festivaloch.“

Gladiator Akustik Tour 2017/2018 bude pokračovať v budúcom roku.



Veľký vynález malého chlapca


Greenwood mal iba 15 rokov, keď pred 144 rokmi vytvoril z farmárskeho drôteného pletiva chrániče uší a jeho stará matka na ne prišila bobriu kožušinu. Svoj výtvor mladík ešte vylepšil, dostal naň patent a potom vo vlastnej továrni vo Farmingtone zamestnal stovky ľudí, ktorí vyrobili státisíce chráničov s názvom Champion Ear Protectors (Majstrovské chrániče uší).

V sobotu ho slávnostným sprievodom oslavovali v meste Farmington, v štáte Maine. Majú tam sviatok nazvaný Deň Chestera Greenwooda.



PREČÍTAJTE SI AJ:
Prichádza čas adventných kalendárov. Poznáte ich históriu?
James Blunt sa budúci rok vráti do Bratislavy
VIDEO: Robot pomáha pacientom pri fyzioterapii
K syndrómu suchého oka prispievajú kontaktné šošovky aj počítače

Komentáre