Život

Highlighty týždňa: Hlavné filmové ocenenie SAG získala dráma Spotlight

"Filmové ocenenia SAG sú považované za dôležitý indikátor úspešnosti filmov pred blížiacim sa udeľovaním Oscarov."

Webmagazin.sk/Tomáš Kušnír, 1. februára 2016 14:00
Z novinárskej drámy Spotlight. Foto: TASR/AP
Dráma Spotlight z novinárskeho prostredia získala v sobotu hlavné filmové ocenenie na 22. ročníku udeľovania prestížnych cien amerického hereckého združenia Screen Actors Guild (SAG). Snímku Thomasa McCarthyho - rozvíjajúcu príbeh bostonských novinárov vyšetrujúcich zneužívanie detí v katolíckej cirkvi - ocenili v kategórii najlepšie herecké obsadenie. Filmové ocenenia SAG sú považované za dôležitý indikátor úspešnosti filmov pred blížiacim sa udeľovaním Oscarov, ktoré sa uskutoční 28. februára.


Akadémia filmových umení a vied plánuje rozsiahle zmeny kvôli kritike


Ilustračné foto. Foto: TASR/AP
Americká Akadémia filmových umení a vied oznámila, že do roku 2020 zdvojnásobí počet žien a príslušníkov etnických menšín vo svojej členskej základni. Bezodkladne tiež vytvorí tri nové miesta vo svojej správnej rade. Plánované zmeny v štruktúre Akadémie oznámila jej predsedníčka Cheryl Booneová-Isaacsová po týždeň trvajúcej vlne kritiky a výzvach na bojkot tohtoročného udeľovania cien Akadémie (Oscarov). Kritiku vyvolala skutočnosť, že v rámci aktuálneho 88. ročníka udeľovania Oscarov nebol nominovaný ani jeden černošský herec, režisér či producent.

Bowie si želal, aby jeho popol rozsypali na indonézskom ostrove Bali


Legendárny rockový hudobník David Bowie si podľa poslednej vôle želal, aby jeho popol rozsypali na indonézskom ostrove Bali "na budhistickom obrade". Dodal, že ak ho tam z praktických dôvodov nebudú môcť spopolniť, želá si, aby aj tak popol rozsypali na tomto ostrove. Svetoznámy muzikant zomrel na rakovinu 10. januára vo veku 69 rokov. S chorobou zápasil 18 mesiacov.

Herec Joseph Fiennes hrá v televíznom filme Michaela Jacksona


Na archívnej snímke Joseph Fiennes. Foto: TASR/AP
Anglický herec Joseph Fiennes hrá amerického popového speváka Michaela Jacksona v televíznom komediálnom filme, ktorý má byť odvysielaný tento rok. Rozhodnutie o obsadení tejto úlohy podľa agentúry AP ešte viac rozvíri vášnivú debatu o príležitostiach nebelošských hercov vo filmoch a televízii v USA. Film je už vo fáze postprodukcie a odvysielajú ho v roku 2016.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Filip Renč o Líde Baarovej: Urobili sme väčšiu šou, než na čo sme mali
Ďalší bezpečnostný škandál: Väčšina moderných mobilov má závažnú chybu
V. KEREKES: Slovenčina je vraj veľmi sexy, hovoria muži aj ženy
LIKE DŇA: Krásne fotky slovenskej fotografky
Týchto desať ľudí kraľuje internetu

Komentáre