Život

Highlighty týždňa: Elán uvádza novú pieseň Z tričiek zúri Che Guevara

"Svižnú rockovku zložil Ján Baláž, text napísal Juraj Soviar, ktorý prispel troma textami aj na album Živých nás nedostanú."

Webmagazin.sk/TASR, 30. augusta 2016 12:00
Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer
Novú skladbu s názvom Z tričiek zúri Che Guevara odpremiéroval minulý týždeň v éteri skupina Elán. Svižnú "rockovku" zložil Ján Baláž, text napísal Juraj Soviar, ktorý prispel troma textami aj na album Živých nás nedostanú. V texte novej piesne sa uvádzajú dve mená – Che Guevara a Fidel Castro, aj keď ten iba krstným menom. Mimochodom, obrázky oboch má Ráž medzi desiatkami ďalších vo svojej kancelárii. Necelý mesiac ostáva do štartu koncertného turné Živých nás nedostanú.



V blízkosti Zeme objavili potenciálne obývateľnú planétu


Astronómovia objavili potenciálne obývateľnú planétu obiehajúcu okolo hviezdy Proxima Centauri, ktorá je so vzdialenosťou 4,2 svetelného roka najbližším stelárnym susedom slnečnej sústavy. Nebeské teleso s označením "Proxima Centauri b" má približne rovnakú hmotnosť ako Zem a obieha okolo svojej hviezdy vo vzdialenosti, ktorá aspoň teoreticky pripúšťa existenciu kvapalnej vody na jej povrchu.

Skupina Metallica v novembri vydá nový štúdiový album


Na archívnej snímke vpravo gitarista a spevák James Hetfield a vľavo basgitarista Robert Trujillo z americkej thrash metalovej skupiny Metallica. Foto: TASR/AP
Americká heavymetalová skupina Metallica ohlásila vo štvrtok vydanie svojho nového štúdiového albumu s názvom "Hardwired...to Self-Destruct", prvého od roku 2008. Platňa bude obsahovať vyše 80 minút hudby a do predaja sa dostane 18. novembra. Na albume sa bude nachádzať 12 skladieb nahrávaných od roku 2014.

Muž pomenoval psa po prezidentovi. Zavreli ho


Nigérijčan, ktorý pomenoval svojho psa Buhari po prezidentovi krajiny, napísal mu toto meno na obe strany tela a prechádzal sa s ním v oblasti, kde je hlava štátu obľúbená, bol obvinený z narušovania verejného poriadku. Majiteľ psa argumentoval, že to myslel ako kompliment prezidentovi Buharimu, ktorého považuje za hrdinu. Súd rozhodol o prepustení obvineného na kauciu, ktorú však zatiaľ nezložil.



ODPORÚČAME TIEŽ:
Herľanský gejzír stále láka turistov, vznikol pre potreby kúpeľov
Liečivé pramene v Nimnici takmer zastavili výstavbu Nosickej priehrady
Medokýše na Štiavničkách a Rudlovej sú obľúbenými zdrojmi vody
Legendárny kozmonaut A. LEONOV: Vo vesmíre je neobyčajne ticho
Chcete poznať tajomstvá olympijských športovcov?

Komentáre