Život

Dovolenka s partnerom? Ako si nepokaziť príjemné chvíle odpočinku

"Každý si zrejme vyberá dovolenku preto, lebo si chce počas niekoľkých dní užiť pohodu, pohodlie a komfort."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 17. augusta 2017 18:03
Ilustračná snímka Foto: TASR/AP
Takéto nič nerobenie sa ale môže veľmi rýchlo pokaziť v prípade, že sa ho rozhodnete stráviť so svojim partnerom. Niekedy to môže byť až test trpezlivosti a skúška ohňom, ktorý vám môže spáliť všetky nádeje.

Myslíte si, že vám to nehrozí? Príde stres z toho, že nie ste pripravený na cestu, že nemáte kúpené dámske tenisky na pohodlné cestovanie. Z toho, ako bude vyzerať hotel. Čo bude vyhovovať vám a partnerovi nie. To všetko a mnohé ďalšie veci vedia vo vzťahu narobiť veľmi veľa nepríjemností. Ako sa vyhnúť nepríjemným situáciám a určité veci nerobiť?

Nervozita pred odchodom
Každé jedno rozhodnutie a významná udalosť v sebe nesie určité očakávania, ktoré sa neskôr naplnia alebo nie. To však človek dopredu nikdy nevie, a preto je nervózny. Pokiaľ vám bolesť neznepríjemňuje dovolenku, ničím iným nemá zmysel si ju kaziť. Zahoďte všetky nezmyselné dohady a myšlienky preč a užívajte si. Luxus na dovolenke v Sardínii si nemôžete dovoliť každý deň, preto si vážte každú jednu chvíľu a okamih v takejto nádhernej destinácii.

Cesta autom
Pokiaľ cestujete autom, snažte sa svojho partnera podporiť. Ak sa na niečo zabudne, nesmie to byť dôvod na výčitku! Rozhodiť niekoho zbytočnosťami nie je správne riešenie, pretože osoba za volantom sa musí sústrediť na cestu a nakoniec tak zachovať aj vašu bezpečnosť.
Aj navigácia môže niekedy zlyhať, o to viac, pokiaľ nemáte dostupný signál. Ani to nie je dôvod na hádku. Chce to len čas a chladnú hlavu.

Nehádžte vinu na druhého
Vaše zoznámenie zrejme prebehlo už dávnejšie, na základe čoho sa predpokladá, že by ste svojho partnera mali dostatočne poznať. Uvedomte si, že jeho nedostatky musíte vopred predvídať a lepšie sa na ne pripraviť. Nič sa vám nestane, ak niečo urobíte aj za neho. Nikto nie je dokonalý a len silný vzťah si to uvedomuje.

Komentáre