Život

Až 60 percent žien priťahujú iné ženy. Ste jednou z nich?

"Vedci zistili, že viac ako napríklad vysokoškoláčky, ktoré rady experimentujú, si svoju skutočnú orientáciu uvedomujú staršie ženy. "

Zuzana Onufer, 4. apríla 2015 8:00
Ilustračné foto. Foto: TASR/AP
Ak muž povie o inom mužovi, že je pekný, už začíname pochybovať o jeho orientácii. Ak však žena detailne opisuje, aká je niektorá speváčka alebo herečka krásna a atraktívna, tak sa nad tým nepozastavíme. Mali by sme? Podľa výskumov polovica žien máva bisexuálne fantázie.

Koľko žien priznalo bisexualitu?


Vedci z Boise State University zistili, že v skupine heterosexuálnych žien, 60 percent fyzicky priťahovali iné ženy, 45 percent priznalo, že v minulosti mali vzťah s inou ženou a 50 percent malo sexuálne fantázie o rovnakom pohlaví. Štúdia ukazuje, že ženské sexuálne preferencie sú často v akejsi šedej zóne, ktorú charakterizuje zmätok a neistota.

Ako si vysvetliť tých 60 percent?


Určite veľa žien niekedy premýšľalo nad tým, že sa im fyzicky páči iná žena alebo, si niekedy neboli isté tým, či sa náhodou nepáčia nejakej žene. A nielen to. Oproti mužským priateľstvám sú tie ženské oveľa emocionálnejšie a hlbšie. Často napríklad počuť vyjadrenie, že s mojou najlepšou kamarátkou sme spriaznené duše. A medzi emocionálnym spojením a fyzickou príťažlivosťou je len veľmi tenká čiara.

Odborníci podporujú túto teóriu. Podľa profesorky psychológie Elizabeth Morgan sú ženy k sebe citovo bližšie. „To vytvára príležitosť pre intimitu a rozvíjanie romantických pocitov. Dobré priateľky vedia celé hodiny rozoberať svoje problémy, alebo sa rozprávať o svojich milencoch či manželoch," vysvetľuje s tým, že takéto silné priateľstvá sú potom veľmi podobné romantickým vzťahom.

Znamená to teda, že ak sa takto ženy správajú, sú bisexuálky? Nie celkom. „Stále môžete byť heterosexuálne a mať pritom záujem alebo fantázie o rovnakom pohlaví,“ tvrdí profesorka Morgan.

Naša orientácia sa vyjasní vekom


Naša sexualita sa kryštalizuje pribúdajúcimi rokmi. Ak by sme si mysleli, že najbližšie k bisexualite majú dievčatá na vysokej škole, opak je pravdou. Štúdia vedená Lisou Diamond z univerzity v Utahu ukázala, že čím je žena staršia, tým je väčšia pravdepodobnosť, že už má jasno vo svojej sexuálnej orientácii a vie ju definovať. Podľa Diamond je akousi známkou dospelosti prísť na to, kto ste.

Masírovanie mozgov v médiách
Našu neistotu a zmätok do veľkej miery podnecujú aj médiá. Krásne ženy a vyzdvihovanie ich atraktívnosti a sexuality máte všade, kam sa pozriete. Nielen v lifestylových časopisoch alebo na internetových stránkach, ale aj v akejkoľvek reklame napríklad na kávu alebo autoservis. Neurológ Ogi Ogas napríklad analyzoval miliardy informácií z internetových vyhľadávačov a zistil, že ženy rovnako často vyhľadávajú "sexy fotky Ryana Goslinga" ako "sexy obrázky na ktorých je Jessica Alba. "

"Ženy v médiách sú často zobrazované ako sexuálne objekty a my tak neustále dostávame posolstvo, že nie osobnosť, ale vzhľad je na prvom mieste. Z toho potom podvedome vnímame ženy z ich sexuálnej stránky,“ dodáva profesorka Morgan.

Zdroj: yourtango.com

ODPORÚČAME AJ:
Mladé ženy veria mýtom, o sexe sa hanbia hovoriť
Prvoaprílové žarty s deťmi a pre deti
Chcete vyhrať každý konflikt? Naučte sa správne argumentovať
Čo dokáže rozplakať chlapov? Dôvod vás pobaví

Komentáre