Život

Fenomenálny krasokorčuliar Alexej Jagudin vystúpi na Slovensku

" Spolu so svetovou elitou bude korčuľovať aj jeden z najväčších talentov slovenského krasokorčuľovania, len 11-ročný Lukáš Václavík. "

TASR, 17. decembra 2017 10:00
Krasokorčuliar Alexej Jagudin na ZOH v Salt Lake City. Foto: TASR/AP
Šesť olympijských víťazov, štrnásť majstrov sveta a muž, ktorý zmenil krasokorčuliarsku históriu – Alexej Jagudin. Takáto elitná spoločnosť čaká na divákov jedinečnej šou Ice Stars, ktorú uvidia Slováci 27. februára 2018 na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave.

Rekordný návrat


Šou Ice Stars je nabitá ruskými krasokorčuliarskymi esami a ponúka jednu z najlepších exhibícií na svete. Po dvoch rokoch sa v Bratislave predstavia olympijskí víťazi, majstri sveta a štvornásobní majstri Európy Tatiana Volosožarová a Maxim Traňkov. Ruská športová dvojica si získala srdcia Slovákov počas európskeho šampionátu, ktorý hostila Bratislava v januári 2016. Pár mesiacov po ňom oznámil sympatický manželský pár prestávku v aktívnej kariére, pretože Tatiana čakala ich prvé spoločné dieťa. Na ľad sa vracajú v rekordne krátkom čase.

Skvelú šou chystajú aj ďalší olympijskí víťazi, dvojnásobní majstri sveta a päťnásobní majstri Európy Tatiana Totmianinová a Maxim Marinin. Bratislava tak uvidí v akcii aj manželku Alexeja Jagudina a matku jeho dvoch dcér. Staršia Líza má už síce sedem rokov, no mladšiu Michel porodila Totmianinová len pred rokom.

Svetové esá


"Šou IceStars je doslova a do písmena nabitá svetovými esami. Fanúšikovia krasokorčuľovania isto spozornejú pri menách ako Volosožarová, Traňkov, Totmianinová, Marinin, Petrovová či Tichonov. Týchto hviezdnych krasokorčuliarov môžu vidieť spoločne vystupovať len v šou Ice Stars. Aj preto si myslíme, že vstupenky na šou by mohli potešiť pod vianočným stromčekom nejednu ženu," hovorí Michaela Grendelová, spoluorganizátorka šou.

Slovenskí zástupcovia


Bratislavskému publiku sa predstaví aj mimoriadne obľúbený slovenský tanečný pár Lucie Myslivečková, Lukáš Csölley. Na Slovensku sa predstavia doslova pár hodín po svojom vystúpení na zimných olympijských hrách v Pjongčangu. Pre Jagudinovu šou Ice Stars chystajú špeciálne tanečné číslo a v predstihu odkazujú, že diváci sa majú na čo tešiť.

Bratislavskému publiku sa predstaví aj mimoriadne obľúbený slovenský tanečný pár Lucie Myslivečková, Lukáš Csölley. Foto: TASR/Pavel Neubauer


"Alexej Jagudin patrí k našim najobľúbenejším mužským krasokorčuliarom. Jeho choreografie a zapálenie pre šport nám prirástli k srdcu. Je úžasné, že po ukončení amatérskej kariéry naďalej pokračuje v šou po celom svete. Sme veľmi radi, že budeme môcť byť súčasťou jeho vystúpenia práve v mojej rodnej Bratislave," hovorí Lukáš Csölley.

Mladá krv


Spolu so svetovou elitou bude korčuľovať aj jeden z najväčších talentov slovenského krasokorčuľovania, len 11-ročný Lukáš Václavík. Na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave sa divákom predstaví aj historicky najúspešnejší český tím v synchronizovanom korčuľovaní – Olympia. Desaťnásobné majsterky Českej republiky sa môžu pochváliť každoročnou účasťou na majstrovstvách sveta.

Spomienky na Bratislavu


Alexej Jagudin je jediný krasokorčuliar na svete, ktorý v starom systéme bodovania dostal na zimných olympijských hrách štyrikrát známku 6,0 za umelecký dojem. Nielen jeho fanúšikovia, ale celý športový svet si ho bude navždy spájať s legendárnym programom na motívy filmu Muž so železnou maskou. Fenomenálny výkon, technická náročnosť a mimoriadne umelecké stvárnenie mu priniesli vytúženú zlatú olympijskú medailu.

Množstvo spomienok má Jagudin aj na Bratislavu, kde získal v roku 2001 na majstrovstvách Európy striebro. "Pamätám si, že to bol pre mňa veľmi emotívny šampionát. Publikum bolo fantastické, napriek tomu, že som nebol na domácej pôde, vďaka divákom som sa tak cítil. Ten potlesk a žičlivosť mi naozaj dodávali istotu a odvahu. Aj preto sa teraz do Bratislavy teším," spomína s odstupom rokov Jagudin.

TASR informovala Linda Mináriková, PR manažérka spoločnosti XL.

Komentáre