Zdravie

Varíme s Denisou Lipovskou: Banánovník s pekanovými orechami

"Správne nastavené stravovanie a pitný režim sú základom úspechu, hovorí fitness trénerka. Dnes pre nás upiekla sladký, ale stále veľmi zdravý dezert. Inšpirujte sa!"

Veronika Rosputinská, 11. septembra 2014 11:00
Banánovník s pekanovými orechami Foto: Denisa Lipovská


Denisa Lipovská bola ženou ako mnohé z nás. Viac-menej sedavé zamestnanie, málo pohybu, nepravidelná strava, jedným slovným spojením – nezdravý životný štýl. Na manželovo podpichovanie sa rozhodla pre radikálnu zmenu a po niekoľkých mesiacoch vytrvalej driny si vybojovala titul Majsterka Európy v bikiny fitness.

Spolu s cvičením kráča ruka v ruke aj zmena stravovacích návykov. Nepravidelné jedenie (a večerné nájazdy na chladničku) vystriedala pravidelná zdravá strava. A keďže sa Denisa nechcela vrhnúť na extrémne diéty, začala sa venovať vyhľadávaniu a vymýšľaniu vlastných zdravých a zároveň chutných jedál. V spolupráci s Webmagazin.sk nám ich zopár prezradí. V pondelok sme varili mäsový nárez, v utorok sme pripravovali zdravé šaláty, včera sme upiekli tvarohovo-marhuľový koláč. V pečení pokračujeme aj dnes.

Banánovník s pekanovými orechami


Banánovník s pekanovými orechami Foto: Denisa Lipovská

Potrebujeme
2 úplne zrelé banány
1 žltý banán
2 vajíčka
1 hrnček mandľového mlieka
1 a ½ hrnčeka jemných ovsených vločiek
½ hrnčeka kokosového oleja
1 hrnček mletých mandlí
½ KL škorice
½ KL vanilkového prášku/vanilkovej esencie
1 ČL prášku do pečiva
½ hrnčeka celozrnnej múky
stéviu na osladenie (podľa chuti)
pekanové orechy

Postup
Zrelé banány, mandľové mlieko, vajíčka a kokosový olej vymixujeme ručným mixérom. V ďalšej nádobe zmiešame všetky suché ingrediencie. Zatiaľ nesladíme. Do suchých ingrediencií prilejeme vymixovanú banánovú zmes a premiešame. Pridáme vidličkou roztlačený žltý banán. Ochutnáme a dosladíme podľa chute (alebo aj nie). Na záver primiešame nahrubo nakrájané pekanové orechy. Vylejeme do srnčieho chrbta, alebo inej podlhovastej nádoby na pečenie, ktorú sme vymastili kokosovým olejom a vysypali celozrnnou múkou. Dáme piecť na 180 stupňov cca na 35 minút. Banánovník je výborný aj studený na druhý deň z chladničky.

SÚVISIACE ČLÁNKY:


Recept od fitnessky: Tvarohovo – marhuľový koláč
Recept od fitnessky: Zdravý šalát trikrát inak
Recept od fitnessky: Taliansky mäsový nárez
Denisa Lipovská: Desať jednoduchých tipov, ako sa zbaviť tuku

Komentáre