Zdravie

Varíme s Denisou Lipovskou: Tvarohovo – marhuľový koláč

"Správne nastavené stravovanie a pitný režim sú základom úspechu, hovorí fitness trénerka. Dnes pre nás upiekla sladký, ale stále veľmi zdravý dezert z marhúľ a tvarohu."

Veronika Rosputinská, 10. septembra 2014 11:00
Tvarohovo – marhuľový koláč Foto: Denisa Lipovská


Denisa Lipovská bola ženou ako mnohé z nás. Viac-menej sedavé zamestnanie, málo pohybu, nepravidelná strava, jedným slovným spojením – nezdravý životný štýl. Na manželovo podpichovanie sa rozhodla pre radikálnu zmenu a po niekoľkých mesiacoch vytrvalej driny si vybojovala titul Majsterka Európy v bikiny fitness.

Spolu s cvičením kráča ruka v ruke aj zmena stravovacích návykov. Nepravidelné jedenie (a večerné nájazdy na chladničku) vystriedala pravidelná zdravá strava. A keďže sa Denisa nechcela vrhnúť na extrémne diéty, začala sa venovať vyhľadávaniu a vymýšľaniu vlastných zdravých a zároveň chutných jedál. V spolupráci s Webmagazin.sk nám ich zopár prezradí. V pondelok sme varili mäsový nárez, včera sme pripravovali zdravé šaláty. Dnes upečieme prvý z troch diétnych dezertov.

Tvarohovo – marhuľový koláč


Tvarohovo – marhuľový koláč Foto: Denisa Lipovská

Potrebujeme
50 g jemných ovsených vločiek
100 g mandľovej múky (nie pomleté mandle)
100 g cukru z kokosových kvetov
5 PL trstinového cukru
2 ČL škorice
½ balenia prášku do pečiva
¼ ČL sódy bikarbóny
1 biely jogurt
6 PL kokosového oleja (izbová teplota)
1 vajce
1 kelímok hrudkového tvarohu
sneh z dvoch bielkov
Na drobno nakrájané dozreté marhule (8-10 ks)
Tortovú formu
Papier na pečenie

Postup
Zmiešame si všetky suché ingrediencie. Potom postupne pridáme tvaroh, jogurt, vajce, kokosový olej a marhule. Premiešame a na záver zľahka primiešame sneh z bielkov. Vylejeme do tortovej formy, do ktorej sme vložili papier na pečenie vymazaný troškou kokosového tuku. Na vrch koláča nasypeme ešte za hrsť trstinového cukru a posypeme ešte lyžičkou škorice. Dáme piecť na 200 stupňov, približne na 25 – 30 minút. Koláč nekrájame teplý! Necháme vychladnúť a na noc odložíme do chladničky. Výborný je studený.


Už zajtra sa môžete tešiť na druhý z troch chutných a zdravých dezertov od Denisy Lipovskej, ktoré vám postupne predstavíme.

SÚVISIACE ČLÁNKY:


Recept od fitnessky: Zdravý šalát trikrát inak
Recept od fitnessky: Taliansky mäsový nárez
Denisa Lipovská: Desať jednoduchých tipov, ako sa zbaviť tuku

Komentáre