Zdravie

Pomáha vôbec biely jogurt na spálenú pokožku?

"Pomáha naozaj tento malý zázrak alebo je to iba výmysel?"

Eva Frantová, 4. augusta 2016 14:00
Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa
Už naše staré mamy poznali obrovské množstvo receptov, ktoré mali pomôcť spálenej pokožke zregenerovať sa, opäť sa vrátiť do normálu a vyzerať zdravo. Jedným z nich bol i biely jogurt. Pomáha však naozaj tento malý zázrak alebo je to iba výmysel?

Schladí


Podstatou nanášania bieleho jogurtu je, že vašu pokožku schladí. Jeho zložky preniknú do pokožky, ktorá je po spálení rozhorúčená a postarajú sa o zníženie celkovej teploty. Najlepšie je, ak ho vyberiete priamo z chladničky, nanesiete na pokožku a necháte pôsobiť zhruba 20 minút. Túto procedúru je možné opakovať niekoľkokrát denne.

Ak už jogurt nezaberá


Na naozaj spálenú pokožku však len obyčajný jogurt nepomôže. Tá je totiž napätá a vysušená, preto potrebuje naozajstnú hydratáciu. Najlepšie je, ak jogurtovú kúru spojíte s použitím panthenolu či aloe vera. Ich zázračné účinky dokonale upokoja pokožku a prinavrátia jej pružnosť. Tá je totiž v tomto prípade najdôležitejšia.

Ak už nič nezaberá


Pokiaľ ste to však naozaj prehnali, možno bude treba odbornú pomoc. Vaša pokožka je pokrytá pľuzgierami, je horúca a vy cítite nevoľnosť? V tom prípade je dôležité, aby ste okamžite navštívili lekára. Je možné, že vaše telo pociťuje celkovú dehydratáciu a tu už jogurt naozaj nepomôže.

ODPORÚČAME AJ:
Neónová vládne letu: Vyskúšajte ju aj vy
V lete sa chĺpky nenosia: Ako sa ich zbaviť rýchlo a jednoducho?
Nepáči sa vám overal ani krátke šaty? Skúste niečo medzi!
Dlhotrvajúca manikúra aj napriek kúpaniu v mori? Je to možné

Komentáre