Zdravie

Predčasná ejakulácia nie je pravá choroba

"Predčasná ejakulácia nie je naozajstné ochorenie, ktoré by bolo potrebné liečiť pomocou liekov. Aspoň to tvrdia talianski lekári. "

Zuzana Lobotková, 16. novembra 2015 8:00
Foto: TASR/AP
Tento problém je podľa farmaceutických firiem skôr otázkou fyzického zdravia ako problémom v mysli. Doktor Vincenzo Puppo, taliansky sexuológ na univerzite vo Florencii, tvrdí, že zatiaľ čo predčasná ejakulácia môže byť bežná, nie je to nič, čo by sa muselo nevyhnutne liečiť medikamentózne.

Medzi rokmi 1915, keď bol tento problém prvýkrát pomenovaný ako predčasná ejakulácia, a 1990 bol považovaný za psychický stav. Ale teraz to doktor Puppo pokladá za chorobu vykonštruovanú odborníkmi na sexuálnu medicínu a farmaceutickými spoločnosťami. Dokonca sa objavujú chirurgické metódy na odstránenie tohto problému.

Zacvičte si


Muži trpiaci predčasnou ejakuláciou sú často v rozpakoch alebo v depresii. Doktor Puppo však tvrdí, že ide o normálny stav, často videný u zdravých dospievajúcich chlapcov práve kvôli ich neskúsenosti. Je tu však aj neinvazívne riešenie – cvičenie svalov panvového dna.

Práca na týchto svaloch má zabrániť predčasnej ejakulácii. Pre identifikáciu svalov si sadnite uvoľnene a stiahnite svaly okolo chrbtice. Mali by ste byť schopní cítiť svalový pohyb. So správnou technikou by ste mali cítiť napätie pri koreni penisu, zatiaľ čo miešok sa mierne pohne. Cvičiť sa dá posediačky, postojačky alebo poležiačky s kolenami mierne od seba.

Pomaly stiahnite svaly panvového dna tak silno, ako môžete, a na tak dlho, ako to pôjde. Odpočiňte si po dobu štyroch sekúnd a potom cvik zopakujte. Časom dokážete cvik zopakovať desaťkrát s desaťsekundovým stiahnutím svalov. Výsledky by ste mali spozorovať pri každodennom cvičení po troch mesiacoch.

Ak veríte skôr liekom, na trhu ich je niekoľko. Odporúča sa užiť ich jednu až tri hodiny pred sexom. Možné vedľajšie účinky zahŕňajú bolesti hlavy, závraty a pocit nevoľnosti. Niektoré lieky sa neodporúčajú mužom s problémami so srdcom, obličkami a pečeňou. Je teda potrebné prediskutovať problém a jeho riešenie s lekárom. Cvičenie však nemôže uškodiť.
Zdroj: dailymail.com

ODPORÚČAME AJ:
Pozor na rastlinné oleje. Uvoľňujú sa z nich rakovinotvorné látky
Ponožky namočené do octu a iné domáce lieky
Toto je 16 málo známych faktov o ľavákoch. Viete o nich?

Komentáre