Zdravie

Päť tipov, prečo citróny majú čarovnú moc

"Citróny. Čo o nich viete okrem toho, že sú žlté a majú kyslú chuť? Ich zázračné účinky vás určite prekvapia. "

Diana Vaculová, 11. marca 2015 10:00
Ilustračné foto Foto: TASR
Doma ich má každá správna gazdinka, no priznajte sa, využívate ich aj na niečo iné ako na varenie či na kokteily? Nie? To je škoda! Prinášame vám päť trikov, ako vám môžu citróny zachrániť deň!
Vaša pleť nebola nikdy krajšia

Vitamín C a antioxidanty, to je to, čo vaša pleť potrebuje


Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo
Vyrobte si teda z citrónov účinnú masku. Potrebujete biely jogurt a šťavu z citróna. Tento extrakt naneste na tvár a nechajte pôsobiť približne pol hodinku, potom jednoducho zotrite a výsledok vám vyrazí dych. Vaša pokožka bude okamžite sviežejšia a žiarivejšia. No a malý typ, citrón vám môže skrášliť aj pery, a to vtedy, ak ho zmiešate s kokosovým olejom a necháte tento balzam pôsobiť celú noc. Ráno budú vaše ústa ako vymenené!

Pre vlasy bez lupín


Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš
Aj na to je citrón odborník. Vmasírujte jeho šťavu do pokožky hlavy a opláchnite. Potom celý proces zopakujte ešte raz no tento raz si vašu hrivu už nezmývajte. Lupiny budú po pravidelnom opakovaní rýchlo preč. A ak niektoré z vás trápia suché a rozštiepené končeky, potom si skúste vytvoriť masku z medu, citróna a olivového oleja. Je to dokonalá vzpruha pre krajšie a zdravšie vlásky!

Krásne opálenie


Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Mnoho žien chce byť krásne opálených aj v zime. Preto chodia do solárií alebo si jednoducho kúpia samo-opaľovacie krémy. No s tými to nie je žiadna sranda. Pri nanášaní sa často stáva, že niektoré časti pokožky sú tmavšie, ako tie druhé, občas je to práve vnútorná časť dlaní, ktorými ich natierate. Riešenie? Šťava z citróna bude vašou skvelou spoločníčkou a zbaví vás týchto nežiaducich účinkov. Hor sa do krásneho opálenia!
Žiarivo biely úsmev

Drahé ústne vody, pasty, no predovšetkým chemikálie


Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo
Čo tak na to ísť prírodnou cestou? Zmiešajte citrónovú šťavu so sódou bikarbonou a naneste túto zmes na kefku. S tou si bežným spôsobom umyte zuby a žiarivý úsmev je ihneď na svete!

Pevné nechty


Aj vy máte lámavé nechty, ktoré vám nevedia ani za svet narásť do požadovanej dĺžky? Nezúfajte. Práve citrónová šťava môže byť vašou záchranou. Zmiešajte ju s kokosovým olejom a ponárajte si každý druhý deň do nej ruky. Efekt sa dostaví čoskoro!

ODPORÚČAME AJ:


Hudbu počúvajte len hodinu denne, inak môžete ohluchnúť
Má vaše dieťa ADHD? Vieme, ako to zistiť
Transplantácia ľudskej hlavy? Vraj nič nemožné
KONTROVERZNÉ OCHORENIE: Chronickou únavou trpí milión ľudí

Komentáre