Technológie

VIDEO: Smartfón, ktorý sa otvára ako kniha

"Zatiaľ čo skladacie smartfóny nie sú úplná novinka, žiadna firma ešte nepriniesla ucelenú koncepciu takéhoto typu mobilu. "

Tablet.TV, 22. októbra 2017 11:00
Počuli ste už o smartfóne, ktorý sa otvára ako kniha? Foto: Tablet.TV
S modelom čínskej firmy ZTE Axon M sa to všetko zmení. Tento skladací smartfón, ktorý sa otvára ako obrázková kniha, vyčnieva z davu. Je vybavený dvoma vyše 5 palcovými dotykovými obrazovkami s plným vysokým rozlíšením, ktoré sú navzájom prepojené. Po otvorení sa zväčší obrazová plocha na takmer 7 palcov. Pritom šírka smartfónu je do 12 milimetrov.

Poháňa ho štvorjadrový procesor Qualcomm Snapdragon 821, má 4 gigabajty operačnej pamäte a 64-gigabajtové úložisko. Snímanie zabezpečuje 12-megapixelový fotoaparát, mobil má snímač odtlačkov prstov, rozhranie USB-C a kompletnú sadu senzorov.

Oveľa väčšia spojená obrazovka môže byť ideálna pre prehliadanie webu alebo používanie sociálnych médií. Najväčší prínos zdvojenej obrazovky je pri písaní horizontálne; klávesnica zaplní väčšinu spodnej obrazovky a zobrazí celú obrazovku s textom. Po zložení slúži sekundárny displej ako zadná časť telefónu.



Potom je možné využívať Axon M ako bežný telefón s jedným displejom. Pri tomto režime sa druhá obrazovka vypne, aby sa zachovala životnosť batérie. Obe obrazovky môžu byť zapnuté nezávisle od seba, čo je skvelé pre multitasking.

V tomto roku predstavili veľa zaujímavých smartfónov. Axon M je však unikátne zariadenie a má šancu určiť trend nielen v tomto, ale aj v nasledujúcich rokoch.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Študent vymyslel aplikáciu, ktorá má odhaliť problémy s chrbticou
Facebook testuje biometriu tváre
Tablety netreba deťom zakázať, no viesť ich treba i k tvorivým hrám
Ako pripraviť auto na zimu: Nezabudnite na svetlá a kvapaliny

Komentáre