Technológie

Lifestylové smartfóny pre mladých: Farebné a v troch veľkostiach

"Nemusíte si kupovať farebný obal, môžete mať rovno farebný smartfón. "

Peter Nedavaška, 13. decembra 2014 8:00
Foto: ASUS


Spoločnosť ASUS je vo svete Androidov známa najmä tabletmi MeMO Pad, ktoré kombinujú vynikajúci pomer cena/výkon. Dlhoročné skúsenosti z ich vývoja využil taiwanský výrobca aj pri navrhovaní lifestylových smartfónov ZenFone. Tie sú dostupné v troch veľkostiach a vo viacerých farbách, aby si svojho favorita vybral každý.

ZenFone 4 je cenovo najdostupnejší. Ergonomické plastové telo zdobí 4,5-palcový displej s rozlíšením 800 × 480 a IPS panelom. Procesor Intel Atom Z2520 a 1 GB operačnej pamäte zabezpečujú plynulú prevádzku systému Android 4.4, ktorý je obohatený o nadstavbu ZenUI.

Toto exkluzívne rozhranie, ktoré nájdete iba v zariadeniach od ASUSu, je vytvorené s cieľom zjednodušiť váš každodenný život. V dnešnej dobe čelíme záplave informácií a ZenUI so svojimi funkciami vás informuje iba o tom podstatnom – čas ďalšieho stretnutia, predpoveď počasia a prípadnú pripomienku na telefonát máte vždy na očiach. Aj na uzamknutej obrazovke.

V telefóne môžete používať dvojicu SIM kariet súbežne, čo umožní oddeliť súkromný život od pracovného – alebo zníži počet telefónov, ktoré musíte so sebou neustále nosiť. Telefón je dostupný v čiernej, bielej, modrej, červenej a žltej farbe.
Foto: ASUS

ZenFone 5 ocenia náročnejší používatelia, ktorí chcú telefón používať najmä pre neustály prístup k novým informáciám. Nádherný 5-palcový displej ponúka živé a detailné zobrazenie obrazu a HD rozlíšenie 1280 × 800. Obrazovku chráni pred nárazmi pomocou ochranného skla Corning Gorilla Glass 3 a telefón môžete ovládať aj v rukaviciach – oceníte najmä počas krutej zimy, ktorá nás podľa odborníkov čaká.

Je postavený na rovnakých základoch ako jeho 4,5-palcový súrodenec a takisto zjednodušuje život vďaka rozhraniu ZenUI. Okrem toho sa však chváli aj LED bleskom, ktorý dopĺňa 8-megapixelový fotoaparát. Kvalitu fotiek vylepšuje technológia PixelMaster, ktorá sa postará o dokonalé Selfie a lepšie zachytenie scenérie v slabom osvetlení. Hoci si ZenFone 4 poradí aj s 3D hrami, v 5-ke bije ešte rýchlejší procesor – Intel Atom Z2560 s technológiou Hyper-Threading. Môžete si ho dopriať v uhľovo čiernej, perlovo bielej, čerešňovo červenej, temne fialovej a zlatej farbe.

ZenFone 4 a 5 sú dostupné už aj na Slovensku a nedávno sa k nim pridal aj najväčší z rodiny ASUS telefónov – ZenFone 6. Ten je ideálnou voľbou pre používateľov, ktorí hľadajú čo najväčší displej, avšak chcú telefón a nie tablet. 6-palcová IPS obrazovka ZenFonu 6 je určená práve im.

ODPORÚČAME AJ:
360-stupňová kamera pre športovcov nahrá všetko dookola
Takmer dokonalá kópia iPhone 6 stojí tretinu originálu
Malý telefón s výbavou tých najlepších
Najmenšia alebo najpokrokovejšia: Ktorú kvadrokoptéru by ste brali?
Jedna ručička na celý deň vám bude na hodinkách stačiť

Komentáre