Technológie

Nepáči sa vám fotka na Facebooku? Onedlho pribudnú nové možnosti

"Po rokoch sa používatelia sociálnej siete dočkali. Prichádzajú nové spôsoby, ktorými vyjadria svoje pocity."

Tomáš Kušnír/TASR, 16. septembra 2015 14:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo
Vidíte na Facebooku niečo, čo vám príde nevhodné a nesúhlasíte s tým? Alebo s niečím súcitíte a neviete, či je vhodné, aby sa vám to páčilo? Zakladateľ známej sociálnej siete Mark Zuckerberg vyriešil tento problém.

Pre používateľov Facebooku, ktorý založil pred viac ako desiatimi rokmi, chce vytvoriť nové možnosti, aby mohli ľudia vyjadriť svoje emócie presnejšie."Ľudia sa pýtali na tlačidlo Nepáči sa mi to roky. Dnešok je špeciálny deň, pretože môžem oznámiť, že na tom pracujeme," povedal Zuckerberg v utorok, pričom zdôraznil, že nepôjde o dislike, po ktorom používatelia dlho túžili..



Lajky sa stali neodmysliteľnou súčasťou tejto sociálnej siete. Vedeli ste, že tlačidlo Like sa pôvodne malo volať Awesome? Vďaka novým možnostiam máte "schopnosť vyjadriť empatiu k obsahu na sociálnej sieti". "Keď zdieľate niečo smutné ako utečeneckú krízu alebo smrť vášho príbuzného, nehodí sa, aby sa vám to páčilo. Je dôležité dať ľuďom viac možností," dodal Mark Zuckerberg, ktorý spustil Facebook zo svojej internátnej izby. Podľa stránky BuzzFeed News novinka pravdepodobne nebude obsahovať iba spomínané tlačidlo, ale rôzne spôsoby vyjadrenia emócií.

Viacero spravodajských webov nepochopilo Zuckerbergove plány a čitateľov informovali o revolučnom tlačidle. V skutočnosti však zakladateľ sociálnej siete nechce, aby sa z jeho stránky stalo negatívne fórum.

ODPORÚČAME AJ:
Päť spôsobov, ako kreatívne využiť tablet
Inteligentné kamene? Nie je to nezmysel, ale veľká pomoc
Psychológia sociálnych sietí: Skutočne internet ničí vzťahy?
Skvelá budúcnosť: Budeme inteligentnejší a stále pripojení na internet
Žiarovka pripojí na internet, zahrá hudbu a nasníma zlodejov

Komentáre