Technológie

Hľadáte technologické darčeky? Čo tak miniprojektor a powerbanka?

"Prvý vyzerá ako hračka pre batoľa, druhý by sme si mohli pomýliť s malou akčnou kamerou. V skutočnosti je to špeciálna nabíjačka a powerbanka v jednom a mobilný projektor. "

Erik Stríž, 3. apríla 2016 10:00
Nabíjačka a powerbanka BUMP Foto: needabump.com
Technologické darčeky sú očividne stále populárnejšie, pretože majú praktické využitie a ľudia sa z nich väčšinou skutočne tešia. Avšak čo podarovať priateľovi, ktorý už má takmer všetko? A kupovať niečo za tisíc eur je už priveľa?

Pouvažujte potom nad dvojicou nasledovných technologických kúskov, ktoré sú nielen pekné a kreatívne, ale aj funkčné a užitočné. Prvý vyzerá ako hračka pre batoľa, druhý by sme si mohli pomýliť s malou akčnou kamerou. V skutočnosti je to špeciálna nabíjačka a powerbanka v jednom a mobilný projektor.

Nabíjačka a powerbanka BUMP Foto: needabump.com

Nabíjačka a powerbanka BUMP

Vraj je to najlepšia nabíjačka na svete, aspoň jeho výroba to tvrdí a ak sú jej technické vlastnosti aj skutočné, potom s týmto tvrdením celkom súhlasíme. Bump vyzerá skoro ako hračka pre malé deti - má pekné pastelové farby, oblé tvary a veľmi jednoduché ovládanie.

Celé zariadenie pozostáva z hlavnej časti, v ktorej je umiestnená veľkokapacitná batéria a mechanizmus na okamžité pripojenie do klasickej elektrickej zástrčky. Na tele tejto hlavnej časti je ďalej trojica LED diód, ktoré indikujú stav nabitia batérie a jediné tlačidlo, ktorým je možné zahájiť celý proces nabíjania.

Nabíjačka a powerbanka BUMP Foto: needabump.com
Druhá časť zariadenia je akýsi oválny prstenec, do ktorého sa dá vložiť vyššie spomenutá hlavná časť. V tomto prstenci sa nachádza nabíjací kábel, ktorý pripojíte k mobilnému telefónu, tabletu alebo čomukoľvek inému, čo sa nabíja cez USB.

Zaujímavosťou je, že Bump dokáže nabíjať pripojené zariadenie a vlastnú batériu súčasne. Vstavaná batéria s kapacitou 3400mAh slúži ako powerbanka, ktorú môžete so sebou vziať na výlet a priebežne z nej čerpať, keď sa batéria vo vašom mobilnom zariadení začne vybíjať.

Miniprojektor RIF6 Foto: Amazon

Miniprojektor RIF6

RIF6 má malé rozmery, supernízku hmotnosť a telo v podobe kocky s dĺžkou strany asi 5 centimetrov. Má vlastné napájanie zo vstavanej batérie a využíva bezdrôtové technológie, ktorými ju prepojíte s počítačom alebo akýmkoľvek iným mobilný zariadením. Vstavaná batéria vydrží asi 90 minút premietania, avšak dá sa aj počas prevádzky nabíjať cez obyčajný USB kábel, vďaka čomu si v pohode pozriete aj trojhodinový film.

Kompaktný projektor je skvelá vec, ak často robíte malé párty s priateľmi a radi do pozadia premietate filmy, videoklipy alebo vlastné domáce videá. Projektor je celkom prenosný a dodáva sa spoločne so špeciálnym statívom, vďaka ktorému ho nastavíte kdekoľvek podľa aktuálnej potreby.

Miniprojektor RIF6 Foto: Amazon
Nie tak dávno sme aj na Webmagazíne písali o miniatúrnom laserovom projektore UO Smart Beam, ktorý má veľmi podobný dizajn a funkcie ako tento RIF6. Jeho cena je však až 500 eur, zatiaľ čo RIF6 sa dá na internete kúpiť za menej ako tristo amerických dolárov.


Zdroje: amazon, needabump, webmagazin

ODPORÚČAME AJ:
Chcete oživiť párty? Využite mini projektor
Nová kategória tabletov: Ultra-tablety budú na prácu
Najtenšie telefóny na svete vás svojou hrúbkou prekvapia
Tieto smart hodinky sa stanú bestsellerom
Nová generácia stetoskopov je na spadnutie
Dostali ste tablet? Spravte si z neho druhý monitor k počítaču

Komentáre